Srijeda, 25 Travanj 2012 15:51

Postali ekipni državni prvaci

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

UČENICI TEHNIČKE ŠKOLE TRČALI KROS SPORTSKIH NOVOSTI  -

ZAGREB - Učenici Tehničke škole iz Požege državni su prvaci u 29. Krosu Sportskih novosti u kategoriji 3. i 4. razreda srednjih škola za mladiće, koji se trčao 22. travnja na Bundeku u dužini od 2.000 metara. U toj kategoriji nastupilo je stotinjak mladića, a među njima su učenici Tehničke škole osvojili ekipno prvo mjesto i to rezultatima: 6. mjesto Luka Galić, 7. mjesto Milan Jakovljević, 13. mjesto Krešimir Banović i 17. mjesto Božidar Banović. Učenike je pripremao i na natjecanje vodio mentor prof. Milan Trgovčić. – Nemamo uvjete za pripreme, jer nemamo atletske staze, a pripreme provodimo kroz nastavu i igranje nekih sportova. Najspremniji su oni koji igraju nogomet, jer se više kondicijski pripremaju, pa je stoga ovaj naš rezultat još više iznenađenje i pravi uspjeh.

izlazak_082Da bi uspjeh bio još veći, naš sugrađanin Sandy Protić koji je trenutno učenik 12. Gimnazije iz Zagreba pojedinačno je po 6. put uzastopno osvojio 1. mjesto, ovaj put u istoj kategoriji – istakao je Milan Trgovčić.

Proljetni kros Sportskih novosti poduprli su u organizaciji Hrvatski atletski savez i Ministarstvo znanosti, sporta i obrazovanja, a i dalje je najmasovnije trčanje u prirodi za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske.