Četvrtak, 15 Ožujak 2012 11:09

Prikupljali novac za liječenje Alena Hlebeca

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

HUMANITARNI MALONOGOMETNI TURNIR „NISI SAM“  -

BRESTOVAC – Humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“ koji je pokrenula inicijativa učenika Katoličke klasične gimnazije iz Požege kroz tri dana donio je niz natjecateljskih, ali i revijalnih utakmica, te prikupio značajan iznos novca. To je i bio osnovni cilj koji su inicijatori željeli, prikupiti potrebna novčana sredstva za liječenje Alena Hlebeca, koji je kao 17-godišnjak prije sedam godina stradao u prometnoj nesreći. Alen je od dječačkih dana bio vrijedan nogometaš, a nesreća ga je u potpunosti zaustavila u tome, jer je ostao potpuno nepokretan. Alen živi u sedmeročlanoj obitelji koja je također nesrećom u šumi ostala i bez hranitelja obitelji, Alenovog oca.

HLEBEC_BRESTOVAC02- Na sastanku s učenicima došli smo do zaključka da bi u ovo korizmeno vrijeme nekome pomoći kome je najpotrebnije. Shvatili smo da ovdje u Brestovcu imamo jednog bivšeg nogometaša, kojemu je i zbog njegove a i obiteljske situacije potrebna pomoć – istakao je profesor tjelesnog odgoja Mario Raguž pojasnivši da se na natjecateljski dio prijavilo 12 ekipa, a u programu revijalnih utakmica još 10 ekipa, od najmlađih, do djevojačkih ekipa i veterana. Turnir je odigran u Sportskoj dvorani OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu.

HLEBEC_BRESTOVAC04U sportskom dijelu najboljima se pokazala ekipa „Rombarcaman“ sastavljena od učenika Katoličke klasične gimnazije, drugo mjesto zauzela je ekipa „Mesnice Begović“, a treća je bila ekipa „Halo 92“.

Novčana sredstva prikupljena ovom humanitarnom akcijom su na završnoj svečanosti, na kojoj je nazočio i Alen Hlebec, uručena majci Mirjani Hlebec.

Ohrabreni ovim uspjehom učenici i profesori nadaju se da će slične akcije organizirati i u buduće.  

HLEBEC_BRESTOVA