Srijeda, 15 Veljača 2012 10:57

Najbolji junior grada Požege

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

VOZAČ MOTOKROSSA 250 CCM – ROBERTO ŠIMUNOVIĆ  -

POŽEGA – Na nedavnom proglašenju najboljih sportaša grada Požege, do sada perspektivni sportaš, Roberto Šimunović vozač motocrossa 250 ccm, proglašen je najboljim sportašem za 2011. godinu u kategoriji juniora. Laskava je to titula, iza koje stoje brojni uspjesi, postolja i pehari, ali dolazak do njih nije nikako lagan. Zapravo se može reći dosta težak, jer to je vrlo težak i opasan sport. Zahtijeva vrlo veliku fizičku kondiciju i spremnost, odlične vještine u vožnji motorom, ali i hrabro srce prije svega, posebno kada se vine u zrak i do 15 metara, a skokovi su dužine i 50-tak metara pa i više. Vozi se uglavnom po teškim terenima, ekstremnim uzbrdicama, kroz blato, puno prašine, preko velikih izbočina, rupa, po kiši i suncu.

Kako si se odlučio za ovaj težak i pomalo ekstremni sport?

- Otac mi je vozio motore i utrke, pa sam od malih nogu uvijek bio uz motore, tako se razvila ljubav prema motorima. U početku sam vozio 80 ccm dok nisam porastao i ojačao da mogu voziti jače motore. Sada se natječem već četiri godine i prošlu cijelu sezonu vozim motor od 250 ccm – rekao je Roberto, inače učenik drugog razreda Matematičke gimnazije u Požegi.

Prošla godina ti je bila do sada najuspješnija u karijeri, osvojio si zaista puno medalja, često si stajao na postoljima, dosta na onim prvima?

- Da prošla godina mi je bila uspješna, a vozio sam državno prvenstvo i Kup Hrvatske u motocrossu i supercrosu. U Kupu sam na obje utrke u Samoboru i Krašiću bio prvi, te sam postao prvak Hrvatske u supercrosu klasa 250 ccm za 2011. godinu. Na Prvenstvu Hrvatske u Motocrossu klasa 250 ccm gdje se vozi desetak utrka, na kraju sam osvojio peto mjesto, a u Kupu Hrvatske u motoscrossu vozio sam u klasi seniora i osvojio ukupno 1. mjesto – ističe Roberto, te dodaje da ove godine mora zauzeti postolje i u državnom prvenstvu motocrossa.

Sada preko zime redovno trenira u teretani, trči svaki dan, da održi dobru fizičku spremnost, a s prvim toplijim danima kreće i trening na motoru, najviše na Vilarama i na terenu. Ozbiljno se sprema za novu sezonu. – Ovo je uz velike napore i jako skup sport, jer je skup takav motor, kožna odjeća, kaciga, rezervni dijelovi, jer motor vozi u najtežim uvjetima i uvijek ima kvarova. Troškovi odlaska na utrke širom Hrvatske, sve to puno košta stoga se zahvaljujem prvenstveno svojim roditeljima koji mi daju puno podrške, a također i svim sponzorima koji mi pomažu. Takvu pomoć i podršku trebat ću i za novu sezonu, a ja se nadam svojim rezultatima opravdati njihovo povjerenje i vratiti hvala za podršku koju mi daju – zaključio je Roberto, još uvijek sitan i skroman dječak, koji ima zaista hrabro srce.