Četvrtak, 19 Siječanj 2012 00:49

Juniorski prvak slavonske lige

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

MARKO BATORI – USPJEŠNI BRDSKI BICIKLISTA  -

POŽEGA - Marko Batori, član Brdsko biciklističkog kluba Požega u svojoj četverogodišnjoj karijeri postigao je najznačajniji rezultat. Postao je juniorski prvak u Slavonskoj brdsko biciklističkoj ligi i osvojio postolje za svoj klub. Marko je bio uspješan i u državnom Kupu Hrvatske gdje je također u kategoriji juniora zauzeo peto mjesto. To je upravo natjecanje kojem će se Marko u ovoj godini još više posvetiti i nastojati i u Kupu doseći postolje. To će sada biti lakše jer je iskusniji a uspio je nabaviti i novi bicikli koji je skuplji od dvije tisuće Eura. Osim teških terena i vrlo opasnih staza koji ovaj sport čine napornim i zahtjevnim, bavljenje njim iziskuje i dosta financijskih sredstava.

 

batoriPovodom uspjeha Marka i predsjednika kluba Dinka Zimu primio je i gradonačelnik grada Požege, Zdravko Ronko u Gradskoj kući, te čestitao Marku osobnu, ali i BBK Požega na postignutim uspjesima. U klubu se natječe dvadesetak natjecatelja u nekoliko kategorija i za sada postižu zapažene rezultate kako u Slavonskoj ligi, u kojoj vozi čitava kontinentalna Hrvatska i Vojvodina, te su time uspjesi i veći. Gradonačelnik Ronko je istakao upravo potrebu da se upravo ovakvi pojedinci nedovoljno prezentirani javnosti nagrade i olakša im se uspješno bavljenje teškim i financijski često skupim sportom, te mu je uručio i novčanu potporu od 2.500 kuna.

 

Marko Batori od prošle godine i student strojarstva naporno trenira i dalje, a ispričao je kako je za nabavku novog bicikla dobio pozajmicu od oca, te da je cijelo ljeto radio u stolariji kako bi pozajmljene novce i vratio. - To je težak i jako naporan sport, no kad nešto voliš nije teško – dodao je Marko obećavši dobre rezultate i u ovoj natjecateljskoj godini.