Utorak, 10 Rujan 2013 11:52

3. HNL Istok - 3. kolo

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Lipičani nastavili pobjedama

LIPIK – VUKOVAR 1991     4:1

LIPIK – Igralište Lipik. Gledatelja 200. Sudac Kurtović (Osijek) 7, pomoćnici Fratrić i Novaković.

STRIJELCI: 1:0 – Komljenović (7), 1:1 – Križanović (26), 2:1 – Kurjaković (40), 3:1 – Starčević (74), 4:1 – Šugić (84).

LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Kašljević, Golubić, Kužilek (od 46. Bešlić ), Cerovečki, (od 78. Šugić), Starčević, Kraljević, Kurjaković, Poletto (od 66. Turkalj), Rekavuić. Trener Željko Rebrović.

VUKOVAR 1991: Maslov, Križanović, Jajetić (od 46. Vovra ), Lacić (od 81. Vuković -), Glamočak, Matić, Ivanda, Majtanić, Šest, Kujundžija, Plum. Trener Slavko Baketa.

IGRAČ UTAKMICE: Mario Komljenović.

Lipik je nastavio s dobrim igrama i pobjedama. U trećem prvenstvenom kolu zasluženo je došao do treće pobjede i s 9 bodova nalazi se na čelu tablice. Već u otvaranju utakmice Lipik je došao u vodstvo. Akciju Lipika u 7. minuti završio je Mario Komljenović krasnim šutom s oko 25. metara od vrata Vukovara. Vratar Maslov je bio nemoćan i lopta je završila u mreži. Lipik igra dosta dobro, ni gosti se ne predaju i sredinom prvog poluvremena Vukovar je izjednačio rezultat. Križanović se poput Komljenovića odlučio na šut prema vratima Lipika samo s nešto veće idaljenosti. Šut je bio toliko jak i precizan da vratar Krizmanić nije mogao ništa učiniti i ovaj pogodak bi mogli svrstati u konkurenciju euro gola. Ipak do kraja prvog poluvremena Lipik je ponovno došao do prednost. Kurjaković je u 40. minuti imao solo dionicu u kojoj je prešao nekoliko igrača gostiju i smjestio loptu u mrežu Maslova. U drugom poluvremenu gosti igraju agresivnije i vrše pritisak na vrata Liopika koji igra povučeno i preko brzih kontra napada pokušava osigurati povoljniji rezultat. Sve do završnice utakmice gosti su mali nadu za izjednačenje, a u 74. minuti je sve nade gostima ugasio Starčević, da bi u 84. minuti Šugić osigurao pobjedu Lipiku s uvjerljivih 4:1. 

Poraz Slavonije od novajlija

LIVADA ŽELJEZNIČAR – SLAVONIJA   2:1

SLAVONSKI BROD – Igralište Stanko Vlajnić Dida. Gledatelja 300. Sudac Šikić (Županja).

STRIJELCI: 1:0 – Miličić (9), 2:0 – Barukčić (14), 2:1 – Pavelić (63).

LIVADA ŽELJEZNIČAR: Resanović, Andrijanić od 58. M. Oreč), Barukčić, Čavić, D. Oreč, Božić, Živić (od 55. Cvitković), Ćosić, Mijić, Nižić (od 65. Pavić), Miličić. trener Braslav Ostojić.

SLAVONIJA: Pavić, Pavelić, Ja. Neruda, Šulc (od 60. Včelik), Golik (od 60. Jo. Neruda), Darmopil (od 82. Berdi), Žuljević, Parmaković, Zeba, Ergotić, Boban. Trener Damir Bognar.

Neodgovoran pristup igrača Slavonije i indolentan ulazak u utakmicu kažnjen je na početku susreta vrlo rano primljenim pogodcima. Neočekivano Slavonija nije uspjela ostati neporažena u susretu protiv Livada Željezničara. Brođani su vrlo rano došli do vodstva. U 9. minuti Miličić je zatresao mrežu Slavonije i doveo Brođane u vodstvo. Slavonija nije na adekvatan način odgovorila i to domaći nogometaši koriste i već nakon petnaestak minuta igre imaju vrlo lijep rezultat od 2:0. U 14. minuti Barukčić je drugi puta pogodio mrežu Pavića. Do kraja prvog poluvremena domaćin je držao rezultat pod kontrolom da bi u drugom poluvremenu igrači Slavonije pokušali nešto agilnijom igrom okrenuti rezultat u svoju korist u čemu su uspjeli.

Pavelić je u 63. minuti smanjio vodstvo Brođana, i do kraja utakmice je ostalo još dosta vremena da se popravi rezultat. Uz sva nastojanja da se iz dobrih prigoda barem izjednači, to nije polazilo za nogom igračima Slavonije i na kraju razočarenje, jer se izgubila utakmica od daleko slabijeg protivnika. Što reći drugo nego da svi od reda zaslužuju veliki prijekor i moraju se dobro zamisliti može li se i dalje ovako igrati i da li će takvom igrom privući gledatelje na igralište Slavonije.                                                                        

Slavija bolja od Belišća

SLAVIJA – BELIŠĆE   2:1

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 150. Sudac Mikolčević (Slav.Brod).

STRIJELCI: 1:0 – Marčinković (6), 2:0 – Jakovljević (27), 2:1 – Nemet (34).

SLAVIJA: Petković, Jelčić, Majstorović, Ančurovski (od 66. Abramović), Tokić, Valentić, Ravlić (od 35. Nikolaš),Dal. Žafaranić, Peharda, Marčinović, Jakovljević (od 74. Kvaternik). Trener Dalibor Bognar.

BELIŠĆE: Dumančić, M. Žaja, Perak, Perošević, K. Žaja, Đurakić, (od 46. Jurčević), Nemec (od 61. Ratković), Pohiek, Takalić (od 53. Skenderović), Dubrović. Trener Dušan Vurdelja.

Nakon dva remija Slavija je u susretu s Belišćem došla do zaslužene pobjede. Već na početku susreta Slavija je stekla rezultatsku prednost. Marčinković je u 6. minuti bio precizan i zatresao mrežu Belišća. Pritisak domaćih nogometaša prisilio je goste na obranu gola i to su uspješno radili sve do 27. minute, a tada je Jakovljević postigao drugi pogodak za Slaviju i praktički osigurao pobjedu, a domaći igrači su mirnije mogli igrati. Ipak do odmora Belišćani su krasnim pogotkom Nemeta smanjili rezultat i na neki način utakmicu učinili neizvjesnom barem što se tiče pobjednika. Slavija je u drugom poluvremenu ipak igrala opreznije i čuvala vodstvo, da bi na kraju u tome uspjela i ostvarila zasluženu pobjedu.