Ponedjeljak, 09 Rujan 2013 09:36

Špoler otputovao u Austriju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

EUROPSKO PRVENSTVO U GAĐANJU SAMOSTRELOM -

POŽEGA - Zoran Špoler, član Građanskog streljačkog društva Požega 1871, otputovao je s reprezentacijom Hrvatske na Europsko Prvenstvo u gađanju samostrelom, koje se ovog tjedna održava u austrijskom Innsbrucku.

Prvi nastup imao je već u utorak kada će se održati Austria Open, dok ono pravo počinje u četvrtak prvim natjecateljskim danom, čiji se rezultati zbrajaju za ekipni plasman, tako da ćemo već u četvrtak znati da li je Hrvatska muška reprezentacija uspjela obraniti naslov europskih prvaka od prije dvije godine iz Budimpešte.

U petak je drugi dan koji se zajedno s prvim računa za pojedinačni plasman, i nakon kojega će se dobiti osam najboljih pojedinaca koji će se u subotnjem finalu boriti za odličja.

 - Očekujem da ću se pojedinačno uspjeti plasirati u finale među osam, dok će se u ekipnoj konkurenciji voditi žestoka borba za zlato između Hrvatske, Njemačke i Francuske. I Ruska vrsta računa da će se uključiti u tu borbu, ali teret favorita ipak je na leđima Hrvatske vrste koja je aktualni i svjetski i europski prvak – rekao je prije odlaska Špoler.