Ponedjeljak, 02 Rujan 2013 15:50

3. HNL - istok, 2. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pobjeda Lipika u Višnjevcu

VIŠNJEVAC – LIPIK   0:1

VIŠNJEVAC – Igralište SC Višnjevac. Gledatelja 200. Sudac Menđušić (Vinkovci).

STRIJELAC: 0:1 – Kurjaković (15).

VIŠNJEVAC: Jakovljević, Mihaljev (od 55. Novoselić), Merkaš, Barišić, Prpić, Tomić (od 70. Topić), Žitnjak (od 46. Repinc), Krstanović, M. Vuka, Damjanović, I. Vuka. Trener nema.

LIPIK: Krizmanić, Komljenović, Kašljević, Golubić, Kužilek, Ceroveki, Starčević, Kraljević (od 77. Turkalj), Kurjaković (od 68. Bešlić), Poletto (od 63. Poliganović), Rekavić. Trener Željko Rebrović.

Nogometaši Lipika napravili su podvig u Višnjevcu i osvojili tri boda protiv vrlo jakog domaćina. Lipik je igrao bolje i imao inicijativu, pa je tako u 15. minuti iz gužve pred golom domaćina najbolje reagirao Kurjaković i zatresao mrežu domaćina. Lipik se nakon vodstva nije povukao nego je i dalje bio aktivniji, a u 42. minuti je imao priliku za povećanje rezultata. Opet je u prilici bio Kurjaković nakon što mu je priliku pripremio Cerovečki. Umjesto u mreži lopta je završila u stativi pa je tako sreća spasila domaćina od drugog pogotka. Domaćin je imao na utakmici samo jednu pravu priliku i to pred kraj utakmice no Marjan Vuka nije bio precizan. Pobjeda Lipika je zaslužena i mogla je biti izražena većim rezultatom. U 3. kolu Lipik dočekuje momčad Vukovara 1991 i za očekivati je da će ostvariti treću prvenstvenu pobjedu.

                                                                                 

Bod u Vukovaru

VUKOVAR 1991 – SLAVIJA   2:2

VUKOVAR – Gradski stadion. Gledatelja 100. Sudac Dobraš (Slavonski Brod).

STRIJELCI: 1:0 – Plum (24), 1:1 – Marčinković (75), 2:1 – Križanovć (79), 2:2 – Matić (85.a.g).

VUKOVAR 1991: Maslov, Križanović, Jajetić (od 65. Vovra), Lacić, Glamočak, Matić, Ivančević (od 46. Ivanda), Majtanić, Šest (od 84. Bajtl), Kujundžija, Plum. Trener nema.

SLAVIJA: Petković, Jelčić (od 82. Jakovljević), Majstorović, Vukoja (od 70. Dav. Žafaranić), Ančurovski, Tokić, Valentić, Ravlić (od 89. Nikolaš), Dal. Žafarani, Peharda, Marčinković. Trener Dalibor Bognar.

Slavija je na gostovanju u Vukovaru osvojila bod u utakmici u kojoj je bila daleko dominantnija, no domaćin je imao više sreće iako je dva puta bio u vodstvu. Slavija je pogotovo u drugom poluvremenu imala inicijativu i stvorila je nekoliko vrlo izglednih prigoda za pogodak, a za razliku od domaćeg vratara koji je spasio Vukovar poraza vratar Slavije Petković nije bio raspoložen i jedan dio „krivice“ za drugi pogodak Vukovara ide na njegovu adresu. Bod Slaviji „donio“ je domaći igrač Matić kada to nisu uspjeli napraviti napadači Slavije. Slavija je prema prigodama mogla ostvariti pobjedu, ali i bod je uspjeh s gostovanja.