Nedjelja, 01 Rujan 2013 13:16

ŠNK Slavonija – NK Oriolik 1:0

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TREĆA HNL ISTOK - 2. KOLO  -

 

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 350. Sudac Borac (Belišće) 6. Pomoćnici Grofelnik i Keglević. Delegat Florjančić Jurjevac).

STRIJELAC: 1:0 – Pavelić (2).

SLAVONIJA: Pavić 6, Pavelić 6(od 90. Berdi-),Jan Neruda 6, Šulc 5,5 Golik 5,5 Darmopil 5,5 Žuljević 5,5 (od 65. Jo. Neruda 6), Parmaković 6, Zeba 6, Ergotić 5,5 Boban 5,5 (od 72. Včelik 5,5). Trener Damir Bognar.

ORIOLIK: Herceg 6, Jandrić 5,5, Prebeg 6, Petrović 6 (od 81. Šunjerga -), Dubravac 5,5 Mišić 6, Haring 6(od 58. Milinkoviić-), Jurić 6, Olić 5,5 Živatović 5,5 (od 70. Nožinić 5,5), Marušić 5,5. Trener Mario Tadić.

CRVENI KARTON: Milinković (66).

IGRAČ UTAKMICE: Mile Pavelić.

 

Za igrače Slavonije utakmica nije mogla bolje početi nego je počela. Već u 2. minuti Slavonija je došla u vodstvo, a strijelac je bio Mile Pavelić. Slobodan udarac za Slavoniju s oko 18. metara malo s desne strane spremala su se izvesti tri igrača Slavonije. Mala varka igrača Slavonije i Pavelić je odmjerenim udarcem iznenadio gostujućeg vratara Hercega, pa je lopta završila u donjem lijevom kutu. U 6. minuti nova prilika Slavonije nakon kornera, ali ovoga puta Pavelić s nekih 7-8 metara šalje preko gola. Gosti polako uspostavljaju ravnotežu, a grači Slavonije pomalo zadovoljni vodstvom umrtvljuju igru i dosta griješe u dodavanjima, pa je utakmica gubila na ritmu i draži. Tek u 34. minuti u prilici za povećanje rezultata našao se Žuljević koji je uspio loptu prebaciti preko Hercega, ali ona je pogodila u stativu. Gosti u 37. minuti imaju veliku priliku za izjednačenje. Mišić je pobjegao obrani Slavonije i činilo se da je zaleđe, no sudac Keglević nije reagirao i kada se očekivao šut na gol domaćih s 6-7 metara, padom u noge jedan igrač Slavonije je uspio blokirati šut i spasiti izjednačenje.

Slavonija je imala još jednu priliku u 40. minuti, no Žuljević je malo zakasnio na centaršut Pavelića. U drugom poluvremenu pomalo dosadna igra, jer Slavonija igra pre sporo i nije konkretna u svojim akcijama prema golu Oriolika, kao da se zadovoljila s minimalnim vodstvom. Gosti pokušavaju više igrati, a Slavonija nije iskoristila niti igrača više od 66. minute kada je isključen Milinković, koji je proveo u igri svega 8 minuta. Najveću priliku za povećanje rezultata imao je Včelik u 74. minuti, kada je šutirao s 7-8 metara i lopta je pogodila na gol crti jednog gostujućeg igrača pa su se gosti uspjeli obraniti. U finišu utakmice gosti su s igračem manje imali inicijativu no nisu uspjeli doći do izjednačenja.