Četvrtak, 22 Kolovoz 2013 16:12

Prihod za liječenje mladića Alena Hlebeca

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

HUMANITARNI NOGOMETNI TURNIR „ČETIRI UDRUGE“  -

 

PAVLOVCI - Na stadionu NK Mladost Pavlovci po drugi puta Udruga Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca pokraj Požege organizirala je humanitarni nogometni turnir zavičajnih zajednica ovog kraja. Udrugu čine doseljenici iz župe Komušina pokraj Teslića (BiH) koji su se u naše kraj naselili najviše za Domovinskog rata, a velika većina njih u naselja Brestovačke općine. Ove godine prihod s tog zanimljivog natjecanja u iznosu od 3.500 kuna darivan je za liječenje mladića Alena Hlebeca iz obližnjeg sela Skenderovci. On je kao 17-godišnjak stradao u prometnoj nesreći prije osam godina i od tada je potpuno nepokretan i vezan za kolica. Alen Hlebec je bio od dječačkih dana vrijedan nogometaš. Živi u sedmeročlanoj obitelji koja je nesrećom u šumi ostala i bez oca, hranitelja obitelji.

Pobjednik turnira je ekipa Ramske zajednice Požega, druga je ekipa Bosanske Posavine iz Požege, treća ekipa Udruge Komušana i ekipa Vallis aurea, a pehare im je uručila Mirela Mezak Stasny, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije.

Najboljim vratarom turnira proglašen jer Ivica Bekić (Bos. Posavina), igračem Zdravko Novak (Ramska zajednica), a najuspješniji strijelac je bio Igor Šimić (Udruga Komušana). Večer je nastavljena uz pečene odojke i četiri vrste bosanskih pita, te folklor i obveznu šargiju, koja uvijek prati okupljanja doseljenih iz Bosne.