Četvrtak, 22 Kolovoz 2013 16:00

Bivši igrači pozdravili potez nove uprave

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

NAKON DUGE PAUZE ZAIGRALI I VETERANI SLAVONIJE  -

 

SLAVONIJA – VALIS AUREA     4:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 150. Sudac Budaj (Požega).

STRIJELCI: 1:0 – Hrmić (13), 1:1 – Andričić (28), 2:1 – Pejić (50), 3:1 – Mitrović (54), 4:1 – S. Kalnak (70).

SLAVONIJA: Bognar, Mitrović, Pavičić, Olujević, Miškulin, Berdi, Hodak, Rašić, Grbeš, Hrmić, Čabraja, R. Kalnak, Fuček, Mršić, Banović, Pejić, Budimir, Ivaniš, S. Kalnak. Trener Dragutin Krizmanić.

VALIS AUREA: Šijan, Budimlić, I. Živković, Dal. Mikić, Peharda, Mikšik, Fliszar, Zovko, Karan, Mršić, Mandić, Šarić, Andričić, Jukić, Soldo, Martinović, Lešković, Malnar, Dar. Mikić. Trener Petar Živković.

IMG 3412Odigravanjem prijateljske utakmice veterana Slavonije protiv ekipe Valis Aurea prekinuta je više od deset godina loša praksa bivših uprava, koje nisu smatrale za potrebnim da se veterani NK Savonije uključe u rad dugo godina najkvalitetnijeg kluba u Zlatnoj dolini. Očito bivšim upravama nisu bili zanimljivi bivši igrači, koji su se osjećali odbačenim, iako su za popularnost nogometa i promociju grada kroz desetljeća itekako bili zaslužni. IMG 3434Po dolasku nove uprave jedan od zadaća je bila ponovno okupljanje bivših igrača oko kluba. Zbog toga je na igralištu Slavonije zakazano okupljanje generacije igrača kluba, pa su se tu našli igrači od početnika do veterana, a bilo je igrača koji nisu čak trideset godina bili na igralištu Slavonije.

IMG 3476Pred susret veterana najmlađi su bili počašćeni sladoledom i zakuskom, a nakon utakmice veterana u kojoj je Slavonija pobijedila 4:1 druženje navijača, simpatizera Slavonije, veterana, sadašnjih igrača i uprave kluba na čelu s predsjednikom Marinkom Šarićem trajalo je do kasno u noć. Jedno vrijeme druženju su bili nazočni gradonačelnik Požege prof. Vedran Neferović, dogradonačelnik Mario Pilon i župan Požeško slavonske županije Alojz Tomašević. Bivši igrači su pozdravili potez uprave kluba i nadaju se da će okupljanje veterana ostati u obvezi sadašnjoj i svim novim upravama, jer su oni povjest kluba koja se ne smije zaboraviti.