Utorak, 20 Kolovoz 2013 11:55

Turnir za pomoć djeci preminulih branitelja

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

13. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR BRAĆA BLAŠKOVIĆ  -

 

 

GRADAC – Po 13. puta NK Slaven iz Gradca organizirao je Memorijalni nogometni turnir braća Blašković u sjećanje na tragično preminule mještane, braću Ivicu i Tomislava Blaškovića. Oni su prije 14 godina tragično stradali prilikom čišćenja bunara. Ivica je bio hrvatski branitelj, iza kojega su ostala malodobna djeca, a brat Tomislav u vrijeme stradanja ročnik Hrvatske vojske. Povodom igranja turnira položen je i vijenac na mjesnom groblju s delegacijom kluba koju je predvodio predsjednik Goran Pavlović.

IMG 6841Na turniru ove godine sastali su se trećeligaš NK Slavija iz Pleternice, te županijski ligaši NK Sulkovci iz Sulkovaca i BSK Buk iz Buka, te domaćini NK Slaven iz Gradca. Turnir je otvorio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

U međusobnim susretima došlo je do iznenađenja pa je domaćin pobijedio NK Slaviju, a igrači BSK-a Sulkovljane. U finalnim utakmicama Slavija je u susretu s Sulkovcima bila bolja i tako osvojila treće mjesto, a susret NK Slaven i NK BSK Buk u borbi za prvo mjesto završio ne neodlučno 2:2. IMG 6836Boljim izvođenjem jedanaesteraca do pobjede su došli igrači NK Slavena, te tako po drugi puta za redom osvojili prvo mjesto i pehar turnira.

Pehare su uručili predsjednik kluba Goran Pavlović, dogradonačelnik grada Pleternice Domagoj Katić i saborski zastupnik Franjo Lucić. Sav prihod koji se prikupio na turniru uručen je djeci stradalog branitelja Ivice Blaškovića. Za sve sudionike turnira i goste priređena je svečana večera i tamburaška večer.

IMG 6848