Srijeda, 24 Srpanj 2013 10:57

Luks racing team na Kineziološkom fakultetu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Biciklisti požeškog biciklističkog kluba Luks Racing Teama u srijedu su u Sportskom dijagnostičkom centru Kineziološkog fakulteta proveli inicijalno testiranje biciklista.

Testiranje se provelo pod vodstvom licenciranog UCI biciklističkog trenera Štimec Branimira koji ovim testiranjem brani i doktorsku disertaciju.
 - Na testiranje su pristupili Matej Skuzin, Bruno Šimčik, Marko Radoš i Dea Pavičić. Testiranje je provedeno u suradnji sa HOO, i priznanje je našem požeškom klubu koji je izabran za provedbu programa. Ukupna vrijednost testiranja naših biciklista je u iznosu od 20.000,00 kn i u potpunosti je financirano iz sredstava HOO-a, a testiranje je provedeno na opremi vrijednoj 15.000,00 eura. Za napomenuti je da je to prvo takvo testiranje u Hrvatskoj – istakao je predsjednik kluba Igor Marač.DSC 0242
Testiranje je provedeno u preko 50 parametara, a najvažniji su maximalni Watti, VO2 max tj. kapacitet pluća, maksimalna ventilacija, dubina i frekvencija disanja.
Dio testiranja je proveden i na biciklističkoj pisti u dužini od 4 km gdje se kontrolira max opterećenje tj. individualni kronometar.
 - Korisnost testiranje se očituje u tome da su naši biciklisti dobili polaznu točku s obzirom na europsku konkurenciju i polaznu točku osobnog treninga. Po riječima voditelja testiranja napredak se očituje nakon 8 tjedana sustavnog praćenja. Naši testirani biciklisti testiranje su ocijenili vrlo korisnim ali i zahtjevno te vrijedno za daljnje bavljenje biciklizmom – dodaje Marač.