Srijeda, 19 Lipanj 2013 10:48

1. ŽNL napuštaju Eminovci, Kamen i Jakšić

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NEUSPJEH POŽEGE U KVALIFIKACIJAMA ZA 3. HNL ISTOK RIJEŠIO DILEME  -

POŽEGA – Nakon što su odigrane dvije kvalifikacijske utakmice prvaka Prvih ŽNL Požeško slavonske i Brodsko posavske županije za 16. člana 3. HNL Istok razriješene su sve dileme oko sastava 1. ŽNL Požeško slavonske županije u natjecateljskoj sezoni 2013./2014. S obzirom da je Jakšić kao 12. plasirani klub na tablici čekao rasplet kvalifikacija o čemu je ovisio njegov status u slijedećoj natjecateljskoj sezoni, sada je nakon neuspjeha Požege da se plasira u 3. HNL Istok sve postalo jasno.

Jakšić je definitivno uz Kamen iz Vetova i Eminovce od slijedeće natjecateljske sezonu član 2. Županijske nogometne lige. Jakšić je imao isti broj bodova kao i jedanaesto plasirana Mladost iz Pavlovaca, no o preseljenju u niži rang odlučivao je njihov međusobni susret. Mladost je u tome bila bolja i zadržala je status županijskog prvoligaša i prema tome u novoj sezoni u kojoj se Prva ŽNL smanjuje s 14 na 12 klubova svoje mjesto su osigurali: Požega, Hajduk (Pakrac), BSK Buk (Buk), Croatia (Mihaljevci), Sloga (Trenkovo), Papuk (Velika), Tim osvježenje (Kuzmica), Kaptol, Dinamo (Vidovci), Sulkovci, Mladost (Pavlovci) i prvak 2. ŽNL Kutjevo.IMG 0232

Protekla sezona je imala dosta turbulentnih trenutaka i pomalo «neočekivanih» rezultata, pogotovo u proljetnom dijelu prvenstva. Indikativno je da su klubovi iz donjeg dijela tablice «igrali» bolje u finišu prvenstva, koje je imalo veliku draž, jer je gotovo šest klubova vodilo borbu kako bi sačuvali status županijskog prvoligaša. Sada na kraju svi klubovi se mogu osvrnuti na protekli period i pronaći uzroke svog slabijeg uspjeha, kako ga ne bi ponovili u novom prvenstvu ili pak uživati u zadovoljstvu postignutih rezultata i s određenim finesama planirati kako u novo prvenstvo. Ako bi mogli tražiti tko bi uz ova tri kluba koja su napustila ligu mogao biti još nezadovoljan to je svakako Hajduk iz Pakraca, koji je također zbog slabijeg međusobnog susreta s Požegom izgubio prvo mjesto i kvalifikacije. Hajduk je imao sve u svojim rukama i veliku priliku da se okiti titulom prvaka, no porazi u Velikoj i neriješen rezultat u Pavlovcima bili su odlučujući u konačnom plasmanu. Jasno za takav rasplet Hajduk ne krivi nikoga od «vanjskih» faktora, nego isključivo svoje slabosti, koje su se pokazale baš kada nisu trebale ili nisu smjele. No kako bilo da bilo spuštena je zavjesa na još jedno prvenstvo u kojem je bilo dosta optužbi, ali na kraju nije ostalo nikakvih «repova», iako je bilo «čudnih rezultata» i zbog toga možda se može reći da je većina klubova zadovoljna, jer su te rezultate imala većina.