Utorak, 18 Lipanj 2013 09:18

Najuspješniji umirovljenici Brestovca

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

12. SPORTSKI SUSRETI UMIROVLJENIKA ŽUPANIJE -

VELIKA - Matica umirovljenika općine Velika bila je domaćinom sportskih susreta umirovljenika koji su održani u Dvorani DVD Velika, te na kuglani i streljani u Požegi. Ovogodišnji su susreti okupili 10 udruga s područja Požeško-slavonske županije koje su snage odmjerile u četiri sportske discipline pikadu, kuglanju, šahu i streljaštvu. Svake godine druženje i sportsko nadmetanje održava se u drugoj sredine. Ove je godine ta čast pripala umirovljenicima Velike gdje se okupilo gotovo 200 umirovljenika.IMG 1952

 

 - Za općinske udruge ovakva okupljanja puno znače. Zahvaljujući ovim županijskim susretima rad Matica u mnogim je selima obnovljen. Mnogi su se upravo za  ovo natjecanje duže vrijeme  pripremali - rekao je predsjednik Matice umirovljenika Velika Željko Franculić, dodajući kako njegova Matica okuplja oko 400 članova. Za njih godišnje se organizira desetak izleta a tu su i druge aktivnosti od pomoći i obilaska onih najugroženijih do zajedničkih zabava i druženja.

Sportske je susrete dobrima ocijenio i predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Zvonko Čorak. - Svi susreti umirovljenicima puno znače posebice, danas kada je kriza i nitko od njih nema novca za nekakve druge skuplje sadržaje. Upravo za sportska  natjecanja vlada veliko zanimanje pa je problem bio i kako napraviti selekciju. Umirovljenici su danas svjesni koliko im svaka fizička aktivnost pomaže u očuvanju zdravlja pa redovito dolaze na svoje treninge - kaže Čorak.

Da ovakvi susreti umnogome pomažu oživljavanju rada potvrđuje i predsjednica Matice umirovljenika u Čaglinu Mara Šimić. Tamo je rad Matice obnovljen prije IMG 1949godinu dana, a predstojećeg bi vikenda odnosno u subotu 15. lipnja trebali održati svoju redovitu godišnju skupštinu.

 

Sportske susrete umirovljenika kao domaćin pozdravio je načelnik općine Velika, Vlado Boban, a dobre sportske rezultate i dalju podršku županije zaželio im je zamjenik župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Zavidno znanje i spretnost na tradicionalnim 12. Sportskim susretima umirovljenika  pokazali su umirovljenici općine Brestovac koji su u ukupnom plasmanu zauzeli prvo mjesto. Drugo su mjesto osvojili Matica umirovljenika Orljava Brestovac Brestovčani, a ekipno treće mjesto pripalo je Požežanima.

U pikadu najboljim su bili MU Orljava Brestovac, drugi MU Velika, a treći MU Požega. U kuglanju prvo mjesto su zauzeli MU Brestovac, drugo MU Pakrac-Lipik a treće MU Požega. Najbolji strijelci pokazali su se umirovljenici MU Brestovac, drugi MU Orljava Brestovac, a treći MU Velika. U šahu prvo mjesto su zauzeli MU Požega, drugi MU Pakrac-Lipik, a treće mjesto MU Jakšić.

Nakon sportskih natjecanja uslijedila je dosjela medalja i pehara, svečani ručak i druženje uz glazbu.