Ponedjeljak, 17 Lipanj 2013 15:27

U 3. HNL idu Brođani

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

NK POŽEGA NIJE USPJELA U DRUGOJ KVALIFIKACIJSKOJ UTAKMICI -

LIVADA ŽELJEZNIČAR – POŽEGA   3:0

SLAVONSKI BROD – Igralište ŠRC Stanko Vlainić Dida. Gledatelja 800. Sudac Vučemilović (Osijek). 

STRIJELCI: 1:0 – Ostojić (3.-11m), 2:0 – Samarđić (68), 3:0 – Dar. Oreč (73).

LIVADA ŽELJEZNIČAR: Resanović, Bekim, Andrijanić, Čavčić, Dar. Oreč, Ostojić (od 58. Vidaković), Nižić (od 74. Barukčić), Samarđić, Miličić, Gavranić, Ćosič (od 28. Mat. Oreč). Trener Dinko Rosandić.

POŽEGA: Rukelj, Maroši, Orešković (od 70. Šarić), Vidović, Pajić, Brekalo (od 35. Miler), Kolomaz (od 75. Japarić), Lujić, Kalnak (od 86. Mitrović), Bešlić, Čakalić. Trener Krunoslav Podoljak.

Pred oko 800 gledatelja u Slavonskom Brodu nogometaši Požege nisu uspjeli ostvariti povoljan rezultat s kojim bi osigurali natjecanje u 3. HNL Istok. Nakon prednosti Požege iz prve utakmice, Brođani su na domaćem terenu bili bolji od nogometaša Požege i zasluženo stekli pravo natjecanja u višem rangu. Već u 3. minuti utakmice nogometaši Livada Željezničara su anulirali prednost Požege iz prvog susreta. Nakon što je lopta pogodila Maria Vidovića u ruku u kaznenom prostoru Požege, Vučemilović je pokazao na bijelu točku.IMG 0602 Ostojić je bio uspješan realizator najstrože kazne i Livada Željezničar je poveo s 1:0. Požega je vrlo brzo imala priliku za izjednačenje, no Čakalić nije uspio pogoditi nezaštićenu mrežu Resanovića s svega 2 metra. Iako je domaćin poveo Požega je u nastavku prvog poluvremena uspjela kontrolirati igru i s niti jedne strane nije bilo izrazitih prigoda. Izlaskom Brekala u 35. minuti igra Požege je pomalo gubila ritam i to se osjetilo u drugom poluvremenu. Požega je prepustila inicijativu domaćinu, a on je to iskoristio. Prije drugog pogotka Livada Željezničara domaćin je imao prečku, a povećanju rezultata prethodio je korner s desne strane. Nakon IMG 0598izvedenog udarca iz kuta obrana Požege je zaspala, a Samarđić je glavom spustio loptu u nebranjeni dio gola i to je bio rezultat koji je Brođanima bio dovoljan za konačnog pobjednika. No domaćin igra i dalje s namjerom da poveća rezultat i osigura se od eventualnog pogotka Požege pa je u 73. minuti postigao i treći pogodak. Opet je malo zaspala obrana Požege, jer je domaćin nakon auta s desne strane i ubačene lopte u kazneni prostor Požege, uspio preko jednog igrača prenijeti loptu na drugu stranu, gdje je sam bio Darko Oreč kojem nije bilo teško preko Rukelja loptu poslati u mrežu i tako postaviti konačan rezultat utakmice. U dvije utakmice Brođani su bili bolja momčad i nema se što prigovoriti njihov plasmanu u 3. HNL Istok. Pokušaj Požege je bi sportski, ali isto tako treba sportski čestitati pobjedniku što su igrači Požege po završetku utakmice i učinili.