Četvrtak, 13 Lipanj 2013 12:18

Prvenstvo Slavonije u badmintonu

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

BADMINTON KLUB POŽEGA ORGANIZIRAO NATJECANJE  -

 

POŽEGA - Badminton klub Požega organizirao je Prvenstvo Slavonije u badmintonu za juniorke, juniore i seniore u Sportskoj dvorani Grabrik. Natjecatelji Badminton kluba Požega nastupili su u kategorijama do 12 i 14 godina u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Prvo mjesto u singlu osvojila je Maja Grgić, a drugo mjesto Ivana Marković, Badminton klub Požega.

Prvo mjesto u mješovtiom paru osvojili su Jure Bošnjak i Mara Grgić, dok su u ženskom paru Ela Ešegović i Laura Bošnjak zauzele drugo mjesto.

Kod dječaka u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Davidović Ilija, Badminton klub Požega.

Naši mladi natjecatelji pokazali su odličnu igru u pojedinačnoj konkurenciji i parovima.

Seniroska ekipa Badminton kluba Požega nastupila je u muškoj konkurenciji u sastavu: Albert Ninčević, Zvonko Lovrić, Hrvoje Šajnović, Ivan Valentić. - Odlično smo odigrali protiv Badminton klub Osijek gdje smo nastupili u pojedinačnoj konkurenciji i parovima. Naš najbolji natjecatelj u seniorskoj konkurenciji Albert Ninčević pružio je odličnu igru protiv ekipe iz Osijeka, dok su u paru Hrvoje Šajnović i Albert Ninčević također pobijedili ekipu iz Osijeka – istakao je trener Zdravko Kovačević Kova te dodao - Idući susret igramo u Osijeku, 29. lipnja u konkurenciji juniora i seniora. Badminton klub Požega dobiva od Požeškog sportskog saveza za rad sa mladima i natjecateljima 2.800 kn za cijelu godinu što je neprihvatljivo jer je badminton kao sport uvršten u školski nastavni program u osnovne i srednje škole, a ujedno je i Olimpijski sport. Sama kotizacija Badminton savezu Hrvatska iznosi 1.000 kn godišnje stoga očekujemo od Požeškog sportskog saveza dodatna sredstva za daljnje natjecanje koje nam predstoji u svim kategorijama u Osijeku.