Srijeda, 12 Lipanj 2013 23:47

Požega pobjednik prve kvalifikacijske utakmice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

PRVA KVALIFIKACIJSKA NOGOMETNA UTAKMICA ZA ULAZAK U 3. HNL ISTOK  -

 

POŽEGA – LIVADA ŽELJEZNIČAR   1:0

POŽEGA Igralište Slavonije. Gledatelja 600. Sudac Grizelj (Vinkovci).

STRIJELAC: 1:0 – Čakalić (81).

POŽEGA: Rukelj, Orešković, Miler (od 62. Maroši), Vidović, Pajić, Brekalo (od 79. Čakalić), Maras, Lujić, Kalnak (od 90. Japarić), Bešlić, Kolomaz (od 66. Čerti). Trener Krunoslav Podoljak.

LIVADA ŽELJEZNIČAR: Resanović, Bekim, Andrijanić, M. Čavčić, M. Oreč, D. Oreč (od 68. Vidaković), A. Čavčić od 79. Barukčić), Samardžić, Miličić, Gavranić, Cvitković (od 46. Nižić). Trener Dinko Rosandić.

CRVENI KARTON: Čerti (90).

Pred oko 600 gledatelja i po lijepom vremenu u prvoj kvalifikacijskoj nogometnoj utakmici za ulazak u 3. HNL Istok nogometaši Požege i Livada Željezničara nisu pokazali očekivanu razinu kvalitete nogometa. tekst nk pozegaDa li je grč i psihoza kvalifikacija utjecala na igrače da igraju ispod razine prvaka Županijskih liga vidjeti će se u uzvratnoj utakmici u nedjelju u Slavonskom Brodu. U prvom poluvremenu dosta skromna igra, a možemo reći da je tek u 32. minuti nešto mogao napraviti Samardžić, no njegov šut je završio u vanjskom dijelu mreže solidnog Rukelja. Požega je pokušala uzvratiti u 34. i 35. minuti no udarci s oko 16 metara Marasa i Lujića nisu bili precizni. U drugom poluvremenu nešto bolja igra, uz premoć Brođana, ali i dosta sreće za obranu Požege, jer stvorene prilike igrači Livada Željezničara nisu uspjeli realizirati. Pobjedonosni pogodak postignut je u 81. minuti, a djelo je malo Kalnaka i Čakalića uz pomoć sreće. Kalnak je odigrao Čakalića na lijevoj strani, koji se odlučio na šut s oko 25 metara. Lopta se odbila od bloka natrag do Kalnaka, koji je također htio šutirati, no lopta je ostala u njegovim nogama, pa je ušao s njom u kazneni prostor gostiju po desnoj strani i prebacio loptu na drugu stativu, gdje se našao Čakalić, koji je glavom poslao loptu u mrežu Resanovića. Do kraja susreta Požega više čuva rezultat, a igrači Livada Željezničara nisu uspjeli izjednačiti iako su za to imali prilika.

Josip Neferović