Petak, 31 Svibanj 2013 10:51

11. MTB utrka Papuk

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

SLAVONSKA BRDSKO BICIKLISTIČKA LIGA - 

VELIKA - U nedjelju 26. svibnja u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba Požega i JU Parku prirode Papuk, vožena je tradicionalna 11. MTB utrka Papuk koja je ove godine 5. utrka u sklopu Brdsko biciklističke lige Scott. Vrlo ružno vrijeme nekoliko dana, pa i na sam dan utrke utjecalo je da se na startu pojavilo samo 40-tak biciklista, onih najhrabrijih.

Utrka je startala u 11 sati kod Nastavno obrazovnog centa  HEP-a. Natjecatelji su vozili u šest natjecateljskih i jednoj rekreativnoj  kategoriji, na stazi dugoj 27 km, za  kategorije junior, elite, master A i master B, dok su kategorije žene, kadeti i hobby vozili kraću stazu od 19,8 kilometara. Ova vrlo zahtjevna staza ima ukupno 1019 metara uspona, a najviša točka iznosi 771 metar nadmorske visine. Staza je djelomično makadam i djelomično šumski put. - Ovo je jedna od najzahtjevnijih utrka od 15 koliko će ih biti organizirano u sklopu ovogodišnje lige. S obzirom da je jedna od utrka koje se voze od jednog do drugog mjesta (od točke do točke) puno je zanimljivija za voziti nego kružne utrke koje, u novije vrijeme, prevladavaju u Ligi - rekao nam je Dinko Zima, predsjednik BBK Požega.IMG 0618

U kategoriji elite prvo mjesto je zauzeo Marko Batori, a 4. Mateo Verhas iz BBK Požega. u kategoriji junior prvo mjesto zauzeo je Marko radoš iz požeškog Luks racing teama a odmah iza njega stigao je Matej Batori iz BBK Požega. U kategoriji master A, 12. mjesto zauzeo je Mihael Rukavina, a u master B, prvo mjesto zauzeo je Goran Pavić iz BBK Požega, dok je klupski kolega Dinko Zima dovezao do četvrtog mjesta.

U kategoriji žena Jelena Vukosavljević iz BBK Požega zauzela je treće mjesto, kod kadeta Dorian Verhas iz BBK bio je drugi, a u kategoriji hobby Tomislav Papić iz Luks racing teama zauzeo je 1. mjesto.