Četvrtak, 30 Svibanj 2013 11:21

Prijateljska nogometna utakmica

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

EMINOVCI – VRBJE 5:1 -

EMINOVCI – Igralište Eminovci. Gledatelja 50. Sudac Antolović (Eminovci).

STRIJELCI: 1:0 – Crepulja (13), 2:0 – Pavličić (24), 3:0 – Milaković (42), 4:0 – Hodak (60), 5:0 – Milaković (71), 5:1 – Kalić (83).

EMINOVCI: Čubela, Crepulja, Stanivuk, Škulj, Havrda, Vidović, S. Šilhan, Pavličević, J. Ćališ, Gurdon, Biondić još su igrali Kovačević, M. Grbeš, Milaković, Nekić, I. Ćališ, Pavičić, Hodak, Vitenberg. Trener Željko Lusch.

VRBJE: Kolić, Stinavić, I. Kozić, Čaić, Pavlić, Abrić, Sekulić, Kičić, Kalić, Sekulić, Juraković još su igrali Petanić, Z. Bednaić, M. Bednaić, D. Kozić, Stoić. Trener Željko Petnaić.

Dva prijateljska nogometna kluba Eminovci iz Požeško slavonske i Vrbje iz Brodsko posavske županije uspostavili su sportsku suradnju prije više godina zahvaljujući tadašnjim predsjednicima klubova Marku Ćališu i Josipu Čaiću i to se nastavlja svake godine odigravanjem jedne prijateljske utakmice u svakom selu. U proljeće je domaćin NK Eminovac, a u jesen NK Vrbje. Jasno da rezultat nije nikada bio primaran, pa tako i u ovoj utakmici, jer razvijanje poznanstava i širenja kruga športskih prijatelja je u prvom planu. Eminovci su bili odličan domaćin i s obzirom da su Eminovci članovi Prve ŽNL, a Vrbje Treće ŽNL, ne čudi da je rezultat na kraju ovakav kakav je.

Na trećem poluvremenu u klupskim prostorijama nogometaše Eminovaca i članove kluba neugodno je iznenadilo obraćanje dugogodišnjeg predsjednika, a sada tajnika kluba da po završetku prvenstva prestaje biti aktivan u klubu, napušta nogomet i sve funkcije, a iz njegovog obraćanja se moglo isčitati da je gotovo cijeli klub već duže vrijeme pao na njegova leđa i da je već umoran. Svima koji poznaju Marka Ćališa znaju koliko je uložio sebe i svojih sredstava da bi klub funkcionirao i osvojio prvo mjesto u Prvoj ŽNL i igrao čak i kvalifikacije za ulazak u Četvrtu HNL. Svakako da će njegova dosadašnja angažiranost nedostajati ne samo seljanima Eminovaca, nego i širem krugu nogometnih i sportskih djelatnika. Iako je Ćališ istakao da će i dalje pomagati klub, no ne želi biti «lokomotiva» i pokretač svega pozitivnoga u selu i klubu, zbog čega je često puta bio od «sveznalica» prozivan. Ipak se nekako vjeruje da ova odluka neće biti trajna i da će Marko kada bude trebalo opet pokazati svoju dobru dušu i staviti se u funkciju rada za opće dobro u selu i klubu.