Ponedjeljak, 27 Svibanj 2013 21:43

Hajduk gostovao na 50. obljetnici osnutka NK Požege

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NA POZIV DRUŠTVA PRIJATELJA IZ POŽEGE NAKON 36. GODINA U POŽEGI JE GOSTOVAO HNK HAJDUK NA PROSLAVI 50. OBLJETNICE OSNUTKA NK POŽEGA  -

 

POŽEGA – HAJDUK 1:5

POŽEGA – Igralište Centra za rekreaciju. Gledatelja 1.200. Sudac Goran Bošnjak, pomoćnici Slaven Stojanović i Branko Budaj (svi Požega).

STRIJELCI: 1:0 – Kalnak (8.-11m),1:1 – Kovačić (11), 1:2 – Plazonić (53), 1:3 – Pašalić (57), 1:4 – Plazonić (75), 1:5 – Pašalić (76).

IMG 0764POŽEGA: Rukelj, Maroši, Orešković, Vidović, Pajić, Brekalo, Maras, Lujić, Kalnak, Bešlić, Miler još su igrali Šimunović, Čakalić, Kolomaz, Kovačević, Japarić, Mitrović, Šarić, Mlinarić. Trener Krunoslav Podoljak.

IMG 0763HNK HAJDUK: Vugdelija, Ljubičić, Oremuš, Jakšić, Plazonić, Džoni, Kovačić, Nižić, Kušeta, Barač, Pašalić, još su igrali Cipetić, Milović, Jonjić, Lučić, Jelić. Trener Igor Tudor.

Za gostovanje Hajduka iz Splita u Požegi nakon gotovo 36. godina najzaslužnije je Društvo prijatelja Hajduka iz Požege i njihov predsjednik prof. Vedran Neferović. IMG 0774Gostovanje je upriličeno u sklopu proslave 50. godina djelovanja NK Požega u kojem su većina nogometaša, a sada i sportskih djelatnika ostavila traga. Po lijepom vremenu pred više od 1.200 gledatelja upriličena je svečanost u kojoj su izmijenjeni darovi od strane Društva prijatelja Hajduka Požega, NK Požega i HNK Hajduk, a uručili su ih najmlađi članovi Društva prijatelja Hajduka iz Požege. Predstavnici HNK Hajduk su također uručili poklon slavljeniku NK Požega, ali i Društvu prijatelja Hajduka Požega. Nakon zajedničkih fotografiranja svih igrača, a posebno igrača HNK Hajduk i članova Društva prijatelja Hajduka Požega, početni udarac na utakmici izveo je najprije igrač, pa dugogodišnji tajnik i legenda NK Požega Krešimir Bubak . IMG 0019Požega je krenula hrabro i u 8. minuti srušen je u kaznenom prostoru Hajduka Kalnak i sudac Bošnjak je dosudio jedanaesterac za Požegu. Kalnak je sam izveo najstrožu kaznu i doveo Požegu u vodstvo od 1:0. Vrlo brzo Hajduk je izjednačio preko vrlo dobrog Kovačića u 11. minuti.Hajduk je do kraja prvog poluvremena igrao na polovini Požege, no nije uspio postići više od jednog pogotka. U drugom poluvremenu igra se totalno preselila na polovinu Požege i kako se i očekivalo kod igrača Požege je padala koncentracija, a Hajduk je povećavao rezultat. Strijelci su po dva puta bili Plazonić i Pašalić, a osim pet pogodaka mreža Požege se mogla još barem tri-četiri puta zatresti. hnk hajdukNo u ovoj utakmici nije bio primaran rezultat, jer je Hajduk došao uveličati proslavu NK Požega i cijela akcija ove manifestacije može se ocijeniti ocjenom odličan. Nadamo se da se neće morati čekati 36 godina da Hajduk ponovno gostuje u Požegi i odigra utakmicu s najjačim sastavom. Za to će se pobrinuti Društvo prijatelja Hajduka iz Požege.

Josip Neferović