Četvrtak, 23 Svibanj 2013 11:01

Dva zlata za Požežane

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU  -

 

ŠIBENIK – Prvenstvo Hrvatske u Kickboxingu, disciplina Low kick na kojemu je nastupilo 49 klubova i 251 natjecatelj iz cijele države održano je u Šibeniku. Požeški Kickboxing klub „BuShido“ predstavljala su tri borca.

Pero Marić nastupio je u juniorskoj konkurenciji do -71 kg, ali na žalost nije uspio proći kvalifikacijski meč izgubivši na bodove.

P5141027Tea Scania Đakić nastupila je među seniorkama do -65 kg, pa iako joj je ovo bio prvi nastup među seniorkama osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju i postala nova prvakinja države. Ovim naslovom Tea je ostvarila pravo nastupa na svjetskom seniorskom prvenstvu koje se održava krajem godine u Brazilu.

Tomislav Ivčetić nastupio je u juniorskoj konkurenciji do -67 kg te također osvojio prvo mjesto, zlatnu medalju te postao novi državni prvak. On je dominirao kroz sva tri meča odličnim nožnim i ručnim tehnikama. Ovim naslovom Tomislav je ostvario pravo nastupa na europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u rujnu u Poljskoj.

- Finale je odradio pred prepunom dvoranom sa domaćim predstavnikom iz Šibenika što je stvaralo dodatnu težinu u meču. Ovim pobjedama Tomislav je postao dvostruki državni prvak u Kickboxingu, jer već drži titulu u disciplini K-1 Style za 2013.g., te pokazao da polako stasa u izuzetno kvalitetnog borca – istakao je trener Igor Krizmanić.