Petak, 17 Svibanj 2013 12:22

Luks Racing Team vozili u Italiji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

BRDSKI BICIKLIZAM: PRVENSTVO  ITALIJE -

GORICIA - U nedjelju 12.05. u talijanskoj Gorizi vožena je MTB utrka C2 ranga koja se bodovala pa prvenstvo Italije i UCI rang listu. Na utrci boje našeg grada, a i države branili su biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing Team. - U konkurenciji 125 klubova i teamova iz Europe i Južne Amerike boje našeg kluba su branili u kategoriji kadetkinja do 17 godina Dea Pavičić, u kategoriji Junior Marko Radoš i u kategoriji Elite Matej Skuzin. Uz biciklista iz Slovenije, Austrije, Italije, Rusije, Njemačke naši biciklisti su pokazali napredak forme i pokazali su da se trenutno nalaze u sredini konkurencije biciklista iz Europe – kaže predsjednik kluba Igor Marač.

U kategoriji biciklistica do 17 godina, Dea Pavičić je u konkurenciji sedam biciklistica osvojila peto mjesto, odvezla utrku u krugu sa pobjednicom i još jednom dokazala da je u njoj potencijal.DSC 2560

U kategoriji biciklista Junior u konkurenciji 78 biciklista nastupio je Marko Radoš i osvojio je 47 mjesto te pokazao da mu je forma u uzlaznoj putanji i da ovim plasmanom u sredini poretka ima mogućnosti napretka i plasmana i u poretku bodovanja za UCI rang listu.

U kategoriji Elite muški Matej Skuzin nastupio je u konkurenciji 72 biciklista, među kojima su bili i osvajači olimpijskih medalja Marc Aurelio Fontana, Robert Gehbauer , te još 10 biciklista iz TOP 30 svjetske rang list. Na vrlo teškoj stazi koja je bila natopljena i na dijelovima jako blatna biciklisti su sa dijelom staze i gurajući savladavali vrlo tešku i blatnu stazu Matej Skuzin je osvojio 42 mjesto.

 - Ovim rezultatima smo u klubu zadovoljni samim time što je konkurencija bila vrlo jaka, što je staza ovaj put bila vrlo teška i teška za voziti, a i što vidimo napredak naših biciklista s obzirom na druge europske bicikliste. Uz naše bicikliste na utrci u Italiji boje Hrvatske je branio još samo Filip Turk iz biciklističkog kluba Šišmiš iz Samobora, tako da smo naš grad i Hrvatsku predstavili i u susjednoj Italiji na najljepši način – ističe Marač.

Nakon utrke u Italiji, ovaj mjesec požeški klub još u planu ima odvesti utrku u Srbiji u Šidu, gdje očekuju u slabijoj konkurenciji osvajanje bodova i postolja.