Srijeda, 15 Svibanj 2013 10:21

U Prekopakri 3.000 ljubitelja moto-sporta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

TRADICIONALNI MOTOCROSS U PREKOPAKRI U POČAST AKCIJI „BLJESAK“  -

PREKOPAKRA – Više od tri tisuće ljubitelja moto-sporta iz cijele Hrvatske došli su u prvosvibanjsko poslijepodne uživati u utrkama, „prašini“ i vratolomijama najboljih hrvatskih motociklista. Na stazi Sportsko-rekreacijskog centra Matkovac u Prekopakri vozila se već tradicionalna motokros utrka u počast akciji „Bljesak“ u Pakracu, a goste je na početku pozdravio Dionizije Šebetovsky, 78-godišnji i najstariji član Motocross kluba Pakrac-Lipik i jedan od njegovih utemeljitelja.DSC 0193

 - Društvo smo osnovali 1994., a uoči Bljeska 1995. održali smo prve utrke. To nam je velika čast što smo uspjeli opstati i ovaj naš susret učiniti tradicionalnim. Dokaz da smo uspjeli su tisuće ljudi koji dođu na Matkovac svake godine i ovdje provedu ugodno popodne – istaknuo je Šebetovsky dok je pakrački gradonačelnik  Davor Huška otvorio utrku.

 Na prvoj ovosezonskoj utrci  Otvorenog prvenstva Hrvatske u kategoriji Open koju je vozilo devet natjecatelja pobijedio je Požežanin Matej Jaroš, drugi je bio Marko Leljak iz Jastrebarskog, a treći Hrvoje Karas.

DSC 0305 Ukupno je na stazi u Matkovcu danas nastupilo 57 natjecatelja u različitim kategorijama. Osim Mateja Jaroša, iz kluba Požega Promet još su se istaknuli Roberto Šimunović, Lovro Bošnjak i Antonio Blažević među juniorima, Filip Panđić u svojoj prvoj utrci u MX2 kategoriji, a u open kategoriji B lige Davor Lenče iz MK Pakrac - Lipik bio je drugi.

Slijedeća utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske vozi se na požeškoj stazi Villare 26. svibnja.