Petak, 19 Travanj 2013 10:04

Vožen „Put graševine“

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

BBK POŽEGA DOMAĆIN SLAVONSKE BRDSKE BICIKLISTIČKE LIGE  -

 

KUTJEVO / HRNJEVAC – U nedjelju je na obroncima Papuka, kroz vinograde i šumske staze vožena 4. MTB utrka „Put graševine“ kojoj je domaćin bio Brdsko biciklistički klub Požega. Osim klubova iz svih gradova Slavonije i Baranje, te kontinentalnih klubova vozili su i biciklisti oba požeška kluba, BBK Požega i Luks racing team. U konkurenciji je nastupilo sedamdesetak biciklista u 6 kategorija.

IMG 0116U najjačoj kategoriji Elite dugoj 26 km, najbolji su bili Bruno Šimčik, Luks Požega, Marko Batori BBK Požega, i Matej Skuzin Luks Požega, te tako prikazali potpunu dominaciju Požežana.

U kategoriji juniori dugoj 26 km drugo mjesto osvaja Marko Radoš Luks Požega, šesto Filip Štimac BBK Požega i jedanaesto Krešimir Banović Luks Požega.

IMG 0131U kategoriji Master A dugoj 26 km Milan Vidović BBK Požega zauzima 12. mjesto, a u Master B Goran Pavić BBK Požega prvo mjesto, dok je šesti Krešimir Pavičić Luks Požega.

U kategoriji Žene dugoj 14 km, iako ozlijeđena dan prije na utrci u Puli, Dea Pavičić stiže na cilj prva. Vukosavljević Jelena iz BBK Požega je zauzela peto mjesto.

Kategoriju Hobby dugu 14 km Bruno Del Vechio iz Luks racing teama završava kao drugi.

Utrka je dobro organizirana, a biciklisti vole vožnju kroz vinograde, koji su na nekim mjestima i strmi pa se postižu brzine preko 70 km na sat na zemljanim i makadamskim putovima.