Petak, 12 Travanj 2013 09:29

Treći na RH prvenstvu samostrel

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

GRAĐANSKO STRELJAČKO DRUŠTVO POŽEGA 1871  -

VRBOVAC - Strijelci Građanskog streljačkog društva POŽEGA 1871 u nedjelju su nastupili na 9. Prvenstvu Hrvatske u gađanju samostrelom u dvorani. Natjecanje je održano u Dubravi kod Vrbovca, a muška ekipa GSD požega 1871 u sastavu: Krunoslav Vukelić, Vedran Šperanda i Zoran Špoler, osvojila je 3. mjesto i svoju prvu ekipnu medalju u ovoj disciplini na državnim prvenstvima.

U pojedinačnoj konkurenciji pogođeni su neki fantastični rezultati, a najvredniji je izjednačeni svjetski rekord Domagoja Pereglina iz Dubrave, koji je pogodio 1299 krugova, što znači da je od 130 hitaca pogodio 129 desetki i samo jednu devetku.

samostrelOdlično su gađali i članovi GSD Požega 1871, tako da je Krunoslav Vukelić sa 1282 kruga obranio brončanu medalju sa prošlog državnog prvenstva u dvorani. Na četvrto mjesto plasirao se Jovica Malbašić sa osobnim rekordom od 1271 krug. Najiskusniji požeški strijelac Zoran Špoler još je jednom pokazao da mu bolje leže veće udaljenosti i gađanje na otvorenom, tako da je u dvorani završio na za njega slabom 6. mjestu sa 1268 krugova. Još su nastupili i Vedran Šperanda, koji je sa 1241 krugom zauzeo 8. mjesto, te Hrvoje Mesić koji je završio natjecanje na 9. mjestu.

Ovim natjecanjem završila je sezona gađanja u dvorani, ali za strijelce nema odmora, jer već za mjesec dana slijedi prvo natjecanje na otvorenom u Austrijskom mjestu Stockerau kod Beča.