Četvrtak, 11 Travanj 2013 14:54

Otvorena biciklistička XC sezona 2013.

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

SLAV. BROD - U nedjelju 07. travnja u Slavonskom Brodu u Tvrđi je otvorena biciklistička XC sezona 2013. godine. Po vrlo hladnom vremenu na natopljenoj stazi dužine oko 4 km nastupili su u biciklisti požeškog biciklističkog kluba Luks Racing Team.

marko - Nakon zimskih priprema i održavanja forme u zatvorenom biciklisti su sa nestrpljenjem očekivali prvu utrku. Na utrci se vidjelo da su naši biciklisti cijelu zimu dobro radili na održavanju kondicije i sa dobrim temeljima kreču u sezonu Kupa Hrvatske i utrka međunarodnog UCI kalendara. Iako je vrijeme bilo jako hladno i vjetrovito i bilo je teško odvesti utrku u najboljem ritmu naši biciklisti su po kategorijama polučili dobre rezultate – istakao je predsjednik kluba Igor Marač.

U kategoriji Žene Dea Pavičić i treću sezonu uzastopno pokazuje da je najbolja biciklistica te kategorije iako je i dalje službeno u kategoriji kadetkinja. Dea je premoćno osvojila prvo mjesto s preko tri minute prednosti ispred drugoplasirane natjecateljice iz Šida, Srbija.dea01

Novi u kategoriji Elite Bruno Šimčik nakon dobro odvezene utrke osvojio je četvrto mjesto, te pokazao da ni ulaskom u jaču kategoriju ne zna za loše vožnje.

U istoj kategoriji i utrci dana nastupio je i Matej Skuzin koji je nakon prvog kruga zbog zdravstvenih problema morao odustati od daljnje borbe za prvo mjesto iako je u tom trenutku bio na drugom mjestu iza državnog prvaka Filipa Turka iz Samobora. 

U kategoriji Junior Marko Radoš, novi u konkurenciji osvojio je vrlo dobro peto mjesto.

U kategoriji Master B, biciklista koji imaju strahovitu želju ali i godine, Krešimir Pavičić osvojio je osmo mjesto i time počeo vrlo dobro sezonu u svojoj kategoriji veterana.

 - Ovom utrkom naši biciklisti su otvorili sezonu koja bi trebala trajati dugo i koja bi ove godine trebala biti najnapornija do sad, a koje utrke Kupa Hrvatske, Slavonske Lige i UCI utrka međunarodnog kalendara  ćemo voziti ovisiti i o financijskim sredstvima do koji se ove godine sigurno najteže dolazi od kako je klub u vrhu biciklističkog sporta u Hrvatskoj – dodao je Marač.

Iduća utrka na kojoj nastupaju biciklisti požeškog kluba Luks Racing Team se održava u Premanturi pored Pule 13.04.2013., ranga je C1 po međunarodnom biciklističkom kalendaru i boduje se za međunarodnu rang listu biciklista.