Srijeda, 27 Ožujak 2013 09:11

Naši tereni idealni za paraglajding

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

3. MEĐUNARODNO NATJECANJE MOTORNIH PARAGLAJDERA „PARAPOŽEGA 2013.“

 

DONJI EMOVCI – U sklopu obilježavanja Dana grada Požega održano je 3. Međunarodno natjecanje motornih paraglajdera „ParaPožega 2013“ u organizaciji Letačkog kluba Bumbar iz Požege. Na natjecanju su osim domaćih klubova iz Zagreba, Županje, Kutine, Garešnice i Požege, sudjelovali i klubovi iz Austrije, Slovenije i BiH.

 

IMG 0027- Natjecanje je održano na terenima Zlatnog luga u Donjim Emovcima, koji su se pokazali izvrsnim i gotovo idealnim za ovu vrstu sporta. Kako ovdje imamo i ostale popratne sadržaje svi natjecatelji su zadovoljni, pa su neki, posebno iz inozemstva u protekle dvije godine već četiri puta gostovali na ovim terenima – istakao je Zoltan Bartaky, predsjednik LK Bumbar, koji je osim ovog natjecanja do sada organizirao i pet natjecanja slobodnih paraglajdera bez motora i četiri natjecanja aeromodelara za Kup Hrvatske, te i Prvenstvo Hrvatske za aeromodelare.

 

– Mi, Slavonci, smo poznati po tome što se uvijek dugo veselimo i dugo slavimo pa je tako i s Danom grada Požega koji obilježavamo cijeli mjesec, kada obilježavamo 786. rođendan našeg Grada. Želim vam dobar let, odlične uspjehe i da sve prođe bez ozljeda – rekao je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko prilikom otvaranja natjecanja. 

 

Nakon cjelodnevnog uspješnog letenja u kojemu su natjecatelji iz zraka pogoditi i dvije mete na tlu, te sletjeti što točnije na obilježeno mjesto, postignuti su slijedeći rezultati: 1. Simon Štumpf, Propeler Garda Slovenija, 2. Zoltan Bartaky, LK Bumbar Požega, 3. Darko Tršinar, LK Parafreek Zagreb, 4. Uroš Detiček, Djp Kajuh Slovenija, 5. Petar Tubić, ParaGost Doboj BiH, koji su nagrađeni peharima i prigodnim priznanjima koja je uručio gradonačelnik Zdravko Ronko.

 

- Ove godine će se natjecanja paraglajdera održati u Sloveniji, BiH i Srbiji, na kojima će sudjelovati LK Bumbar iz Požege, a ako uspijemo otišli bi na natjecanje paraglajdera u Španjolsku. U rujnu ove godine LK Bumbar slavi desetu godišnjicu kluba pa ćemo organizirati druženje i letenje za pilote iz RH i okolnih zemalja jedan vikend u rujnu – dodao je predsjednik Bumbara, Zoltan Bartaky.