Ponedjeljak, 25 Ožujak 2013 17:57

Mladi požeški šahisti nižu uspjehe

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

1. i 2. ŠAHOVSKA KADETSKA LIGA – ISTOK  -

 

 

DONJI MIHOLJAC / BELIŠĆE - 16. ožujka 2013. odigrana su prva tri kola 1. i 2. kadetske lige šahovske zajednice Istok. U obje kadetske lige natječu se članovi GŠK „Požega“. U 1. kadetskoj ligi za Požegu su nastupili: Borna Vlašić, David Marčinković, Matko Radojčić, Juraj Prevolšek i Stjepko Čuljak. U prva tri kola su pobijedili ekipu ŠK Donji Miholjac, ŠK Piškorevci i ŠK „Dama“ iz Đakova. Nakon trećeg kola ekipa GŠK „Požega I“ djeli 1. mjesto sa ekipom „Đuro Đaković“ iz Slavonskog Broda sa ukupnoo 6 osvojenih bodova.

Belišće 16-32013I iz Belišća su također stigle dobre vijesti za požeški šah. U 2. kadetskoj ligi ekipa „Požega II“ također je u prva tri kola pobijedila svoje protivnike i to slijedom: ŠK „Šokadija“ iz Babine Grede, ŠK „Sladorana“ iz Županje, ŠK „Šokadija“ iz Starih Mikanovaca. U ovoj ligi identična je situacija nakon trećeg kola, gdje ekipa iz Požege II“ djele 1. mjesto sa ekipom iz ŠK „Slavonac“ iz Našica sa osvojenih 6 bodova. Za ekipu „Požege II“ nastupili su: Tibor Kakuk, Egon Hajpek, Erik Hajpek i Roko Vlahov. Slijedeće subote kadetska liga se nastavlja. Nadamo se da ćemo se i nakon tog vikenda također javiti sa dobrim vijestima.

 

SENIORSKA LIGA

 

U Požegi je 17. ožujka odigrano i 1. kolo IV-c seniorske lige Istok. Za seniore GŠK “Požege“ nastupili su: Stjepan Grgurić, Matej Bušić, Rafo Stanković a preostale tri ploče igrali su kadeti Borna Vlašić, David Marčinković i Matko Radojčić. GŠK „Požega“ je pobijedila ŠK „Tomislav“ iz Donjih Andrijevaca sa rezultatom 4:2.