Srijeda, 20 Ožujak 2013 01:11

Košarkaši cijele Hrvatske u punom Grabriku

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KOŠARKAŠKI SPEKTAKL - 20. ALL STARS U POŽEGI  -

 

saborPOŽEGA – Pravi košarkaški spektakl koji smo do sada mogli gledati samo na malim ekranima gostovao je u Požegi, 20. All Stars održan je u punoj Sportskoj dvorani Grabrik. Ovo događanje održano je povodom Dana grada Požege i obilježavanja 786. Rođendana, podsjetio je gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je sve pozdravio u gradu sporta i košarke. Sve je počelo već u popodnevnim satima revijalnom košarkaškom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe Veterani KK Požega i ekipa Hrvatskog sabora. Gosti su bili za malo spretniji i pobijedili s rezultatom 67:63.

 

cedevitasiceVeliku predstavu i pravi show Požežanima su priredile navijačice Cedevitasice koje su pobrale pljesak i simpatije gledatelja, svoje najluđe akrobacije prikazali su slovenski košarkaški akrobati Dunking Devils, a pomogle su i domaće snage Plesnih studija Marine Mihelčić i Ilijane Lončar. Sve je to bio uvod za veliku košarkašku utakmicu Sjevera i Juga u kojoj su gledatelji mogli vidjeti majstorije najboljih košarkaša. Za Sjever su nastupili košarkaši Cibone, Cedevite, Zaboka, Zagreba, Vrijednosnice OS Darda, Osječkih sokola i Đure Đakovića, a za Jug košarkaši Zadra, Jolly JBŠ, Splita, Kvarnera 2010 i Alkara.

IMG 4892Ekipa Juga je bolje startala i prve dvije četvrtine uknjižila u svoju korist, čak uvjerljivim rezultatom 67:52, no u trećoj i četvrtoj četvrtini razlika se topi i Sjever preuzima vodstvo. Na kraju rezultat prilično uvjerljiv za Sjever 128:118. U ukupno 16. odmjeravanju snaga u ovoj organizaciji Sjever je bio bolji 11 puta. Najbolji pojedinci kod ekipe Sjevera bili su Miro Bilan (33 koša i 11 skokova) i Luka Babić (21 koš, 9 skokova i 7 asistencija), a ekipe Juga Josip Matić (23) i Filip Kraljević (18). IMG 5043

Kao najboljem strijelcu Miri Bilanu pehar Slobodne Dalmacije uručio je Josip Bilić, povjerenik košarkaške lige. Ujedno i kao najboljem košarkašu nagradu kip fra Luke Ibrišimovića uručio je požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Najatraktivnijem košarkašu Dariu Šariću pehar HKS-a uručio je Darko Kunce, instruktor u HKS-u.IMG 5060

 

MVP igrač Luka Babić dobio je pehar Sportskih novosti koji mu je uručio Tvrtko Puljić novinar Sportskih novosti. Najbolji u tricama bio je Robert Lež a pehar časopisa Hrvatska košarka uručio je Željko Drakšić, glavni tajnik HKS-a. Za najbolje zakucavanje Tomislav Gabrić dobio je pehar Internet stranice HKS-a, koji je uručila Aida Karlo, voditeljica marketinga HKS-a.

Zakucavanje Tomislav Gabrić, pehar Internet stranice HKS-a uručila Aida Karlo voditeljica marketinga HKS-a

Zadovoljan uspjehom Vladimir Englman je rekao: - Hrvatski košarkaški savez uz maksimalne napore održava ovo natjecanje, a ovo je 20. All Star u Hrvatskoj. Znači već ima tradiciju i svake godine je sve bolji i kvalitetniji, danas smo mogli vidjeti da je velika posječenost tom događaju. Ja sam obišao deset All Star natjecanja i mogu reći da ovaj naš Požeški nije po ničemu zaostajao, dapače svrstao bih ga u top 5 najkvalitetnije organiziranih.

IMG 5009Najatraktivniji košarkaš Dario Šarić: - Čast mi je nastupiti na ovakvom spektaklu koji okuplja najbolje igrače u cijeloj Hrvatskoj i drago mi je da smo zabavili publiku ovdje u Požegi pošto nemaju prvoligaša u košarci i nadam se da ćemo svakim sljedećim All Star-om napraviti i popularizaciju košarke u Hrvatskoj.

 

ronald ross

 Dino Butorac KK Jolly JBŠ (Požežanin) poslije utakmice je rekao: - Svaka čast na organizaciji, sve riječi hvale. Meni je ovo ujedno i prvi All stars, atmosfera pred prepunom dvoranom je bila fantastična, utakmica također odlična i mogu se samo zahvaliti što sam sudjelovao u ovakvom spektaklu.

Ronald Ross KK Jolly JBŠ, na pitanje što misli o ovom događaju rekao je: - Mislim da je ovo odlična prilika da se igrači dokažu i pokažu svoj talent. Ronald Ross nosi Američko državljanstvo i upitali smo ga što misli o Hrvatskoj i gradu Požegi: - Grad je mali, ali lijep Grad. Stigao sam danas obići par lijepih mjesta i sviđa mi se što nema prevelikih gužvi. Hrvatsku volim ,sve me veže za Hrvatsku i ovdje provodim najbolje dane igrajući košarku.

 

SJEVER – JUG   128:118

 

SJEVER: Jerel Blassingame 17 (Cibona), Ronald Rembert 14 (KK Križevci) Robert Lež 6 (Zabok), Luka Babić 21 (Cedevita), Marko Tomas 3 (Cedevita), Ante Mašić, (Cedevita), Juraj Segarić (Zagreb), Luka Pandurić 4 (Vrijednosnice OS Darda), Miro Bilan 33 (Cedevita), Dario Šarić 14 (Cibona), Darryl Strawberry (Cibona), Veljko Budimir 16 (Osječki Sokol). Treneri Danijel Lutz (Cibona) i Zoran Helbich (Osječki Sokol).

JUG: Tomislav Gabrić 12 (Jolly), Esben Reinholt 4(Split), Dino Butorac 12 (Jolly), Marko Ramljak 8 (Zadar), Romeo Von Travis 5 (Zadar), Ronald Ross 9 (Jolly), Bojan Krivec 2 (Kvarner 2010), Josip Sobin 4 (Split), Jure Škifić 4 (Kvarner 2010), Josip Matić 23 (Alkar), Filip Kraljević 18 (Split), Franko Kaštropil 17 (Zadar). Treneri Ante Nazor (Zadar) i Damir Milačić (Alkar).  

 

Medij