Četvrtak, 14 Ožujak 2013 10:07

Derbi pripao Slavoniji

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

3. HNL Istok - 17. kolo  -

 

SLAVIJA – SLAVONIJA    0:3

PLETERNICA – Igralište S. Z. Šivo. Gledatelja 400. Sudac Sušac (Novi Mirkovci).

STRIJELCI: 01 – Mi. Pavelić (27), 0:2 – Mi. Pavelić (45), 0:3 – Boban (66).

SLAVIJA: Petković, Kvaternik, Jelčić, Vukoja (od 70. Kamenčak), Majstorović, Ančurovski (od 52. Lovreković), Valentić, Dal. Žafaranić (od 59. Ravlić), Peharda, Dav. Žafaranić, Jakovljević. Trener Dalibor Bonar.

SLAVONIJA: Pavić, Mi. Pavelić (od 83. Jan Neruda), Boban (od 79. Šulc), Josip Neruda, Berdi, Včelik, Martinović, Parmaković, Zeba, Ma. Pavelić (od 67. Golik).Terner Krešo Poleti.

Derbi utakmica županijskih trećeligaša u Pleternici privukla je oko 400 gledatelja, koji su mogli vidjeti trenutačnu vrijednost ove dvije momčadi. Mora se reći da utakmica nije bila na visokoj razini i nije obilovala lijepim akcijama, no Slavonija je imala kontrolu utakmice i pokazala se daleko sigurnijom momčadi što je i razumljivo, jer u svojim redovima ima daleko iskusnije igrače. Slavija je ostavila dojam dosta neorganizirane momčadi, kojoj ništa nije polazilo za nogom i očito je da su igrači u utakmicu ušli pod dosta velikim opterećenjem. Slavija je pogotovo u prvom poluvremenu previše griješila u predaji lopte, dok im je bilo jako teško doći u zonu šuta, kako bi ugrozili vrlo sigurnog vratara Slavonije Pavića. Praktički do vodstva Slavonije u 27. minuti na utakmici nije bilo prave prilike za pogodak. Slavonija je od tri pogotka dva postigla nakon grešaka zbog neiskustva obrambenih igrača Slavije, koji su među najmlađim igračima u momčadi. U 27. minuti Ančurovski je izgubio loptu na oko 35. metara od vratara Petkovića po sredini igrališta i omogućio Slavoniji kontra napad. Brzo je odnos igrača bio 4:3 za Slavoniju, a lopta je poludesno došla do Mile Pavelića kojem nije bilo teško loptu po zemlji poslati u mrežu Slavije. No stekao se dojam da je jedan igrač Slavije mogao na gol crti spriječiti ulazak lopte u mrežu, ali je traljavo reagirao i promašio loptu. Nakon vodstva Slavonije sve do 43. minute ništa se značajno nije događalo, a tada je Martinović bio u prilici no šutirao je preko gola. Kada se očekivalo poluvrijeme Slavonija je povećala rezultat. Včelik je iz punog trka s lijeve strane uputio visoki centaršut pred gol Slavije. Mile Pavelić je bio na pravom mjestu i glavom loptu šalje najprije u stativu i od stative u mrežu. Slavija je prvi puta ozbiljnije ugrozila Pavića u 51. minuti iz slobodnog udarca kojeg je izveo Valentić no njegov šut Pavić odbija u korner. Mile Pavelić je u 56. minuti odlično našao Bobana pred golom Slavije, no Bobanov udarac glavom s oko 4-5 metara Petković zaustavlja. Dominacija Slavonije rezultirala je trećim pogotkom. Začetnik akcije je bio Martinović koji je s desne strane promiješao obranu Slavije, s nekih desetak metara šutirao, a Petković je kratko odbio loptu prema Bobanu kojem nije bilo teško poslati je u mrežu. Još je ostalo pola sata igre u kojoj se baš ništa nije promijenilo od onoga što smo gledali u sat vremena utakmice ako izuzmemo pogotke. Slavonija je zaslužila pobjedu bez ikakve zamjerke i sada je korak bliže osvajanju prvog mjesta u trećoj HNL Istok.

 

Najbolji igrač utakmice Mile Pavelić koji je u prva dva kola s 4 pogotka najbolji strijelac kluba. - Mislim da smo zasluženo pobijedili i pokazali gledateljima da smo bolja momčad. Mi se jako dobro poznamo i očekivao sam da će Slavija igrati agresivnije i goropadnije, no očito su nas dosta respektirali. Čini mi se da su oni taktički svoju igru podredili nama i našoj igri, no očito im to nije uspjelo da nas onemoguće, jer za mene neki igrači su igrali na čudnim pozicijama barem koliko sam mogao primijeti. Definitivno smo mi individualno puno kvalitetniji i ostvarili smo pobjedu, a moja dva pogotka su samo finalizacija naše igre, iako stoji da još nismo uhvatili pravu formu i igru s kojom smo jesenas bili prepoznatljivi. Uvjeren sam da će se ta igra ubrzo vratiti i da ćemo biti opet rado gledana momčad na svim terenima u Slavoniji - zaključio je Mile Paverlić, najbolji strijelac Slavonije s do sada postignutih 16 pogodaka.