Četvrtak, 07 Ožujak 2013 10:38

Dobar plasman šahista GŠK Požega

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KADETSKO I JUNIORSKO PRVENSTVO SLAVONIJE U ŠAHU  -

 

ĐAKOVO - Od 1. do 3. ožujka održano je u Đakovu Pojedinačno kadetsko i juniorsko prvenstvo šahovske zajednica županija Istok - Slavonija i Baranja. U dobnim skupinama kadeta do 11 godina i 15 godina starosti sudjelovali su članovi i GŠK „Požega“ koji su ostvarili dobar plasman.

IMG 3734Erik Hajpek (7) se u Požegu vratio sa peharom i osvojenim 3. mjestom. Erik se izborio sjajnom igrom i osvojio je 7,5 bodova kao i prvoplasirani Fran Šoš i drugoplasirani Luka Galac koji su i dobno stariji. Uspjeh ovog prvašića zapravo i ne iznenađuje s obzirom da se još prošle godine plasirao na svjetsko prvenstvo za kadete do 8. godina starosti koje će biti održano u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Titulu prvaka prvenstva su odlučivale nijanse, odnosno dodatni kriteriji tzv. Buhltz bodovi što govori o činjenici koliko je zapravo bila žestoka borba do posljednjeg kola. Ostali članovi kluba u ovoj dobnoj skupini su završili na slijedećim mjestima: 5. Tibor Kakuk - 6 bodova), 6. Roko Vlahov - 6 bodova), 13. Egon Hajpek - 5 bodova, 21. Stjepko Čuljak - 4 boda, 31. Nora Pisker - 3 boda. U konkurenciji se natjecalo 38 kadeta što ukupno gledajući je prilično dobar pojedinačni i klupski uspjeh.

IMG 3742U konkurenciji starije dobne skupine do 15. godina starosti, članovi GŠK „Požega“ osvojili su sljedeća mjesta: 5. Vlašić Borna - 5,5 bodova, 7. Matko Radojčić - 5 bodova, 8. Juraj Prevolšek - 5 bodova, 26. David Marčinković - 3 boda. Nažalost, David je iz zdravstvenih razloga odustao od turnira nakon drugog dana i vjerojatno bi i njegov plasman bio znatno bolji.

Matko Radojčić je osvojač srebrne medalje za kadete do 13. godina starosti.

U GŠK „Požega“ sazrijeva jedna sjajna generacija mladih šahista kao rezultat rada s mladima u klubu i izvan njega i to unatoč preskromnim sredstvima ali zahvaljući entuzijazmu ljudi u klubu koji rade volenterski i isključivo iz ljubavi prema ovom sportu i svekolikoj podršci roditelja bez kojih bi ovaj uspjeh zasigurno izostao.