Srijeda, 06 Ožujak 2013 17:33

3.HNL Istok - 16. kolo

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Pobjeda u drugom dijelu

 

SLAVONIJA – BSK   6:1

 

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 350. Sudac Lučić (Vinkovci) 7,5.Pomoćnici Dujmić i Damjanović.

 

STRIJELCI: 0:1 – Poznić (38.-11m), 1:1 – Mi. Pavelić (43), 2:1 – Zeba (47), 3:1 – Martinović (52), 4:1 – Martinović (60), 5:1 – Mi. Pavelić (73), 6:1 – Martinović (82).

 

SLAVONJA: Pavić 7, Mi. Pavelić 8 (od 76.Jan Neruda -), Boban 7, Josip Neruda 7, Berdi 7, Včelik 6 (od 63. Golik 5,5), Martinović 8,5 Parmaković 6, Zeba 7,5 Ergotić 7,5 Ma. Pavelić 6, (od 68. Darmopil 5,5). Trener Krešo Poleti 7,5.

 

BSK: Pintarić 6, Rakić 5, Kuburić 5,5 R. Vajić 5,5 Horvat 6 (od 81. Karanović -), Vuka – (od 14. Tunjić 5), Krolo 5, Grgić 5,5 Dorić 5,5 (od 65. Đuranović 5), Poznić 5, Vratović 5,5. Trener Davor Rupnik 5,5.

 

IGRAČ UTAKMICE: Josip Martinović (Slavonija).

 

IMG 3196Derbi utakmica prvog kola proljetnog dijela prvenstva imala je dva sasvim različita poluvremena. U prvom poluvremenu igralo se dosta nepovezano s obje strane i bez pravih akcija iz kojih bi se moglo nešto napraviti. Slavonija je u 6. minuti imala prigodu nešto napraviti nakon centar šuta Ergotića, ali je Boban za malo zakasnio na loptu. Gosti tek u 15. minuti prvi puta šutiraju na gol Slavonije. Nakon akcije Vratovića lopta dolazi do R. Vajića koji iz prve puca s oko 12-13 metara no Pavić brani. Gosti su još jednom zaprijetili u 30. minuti opet nakon akcije Vratovića, R. Vajić šutira s oko 16 metara, no Pavić je ponovno na mjestu. BSK se pomalo oslobodio prividne terenske inicijative Slavonije i u 37. minuti Grgić vara Parmakovića koji ga nepropisno zaustavlja u kaznenom prostoru i Lučić pokazuje na jedanaesterac. Uspješan realizator je bio Poznić. Pavić u lijevo, a lota u desno i 0:1.

 

Slavonija je prvi pravi šut uputila u 43. minuti. Martinović je šutirao s oko 23-24 metra, Pintarić je loptu odbio, a nju je prihvatio Mile Pavelić, prevario jednog igrača BSK-a i ušetao se s loptom u prazna vrata 1:1. Mogli bi reći da je rezultat prvog poluvremena realan iako je na prisutne gledatelje igra ostavila loš dojam.

 

Već početkom drugog poluvremena Slavonija je došla u vodstvo. Nakon skraćenog kornera s lijeve strane Ergotić je ubacio na drugu stativu, a Zeba je odlično skočio i lopta se našla u mreži gostiju. Gosti ne pokušavaju uopće organizirati igru prema naprijed i izvode solističke točke, a Slavonija ih kažnjava. U 52. minuti Mile Pavelić krade loptu i odlično pronalazi Martinovića kojem nije bilo teško postići pogodak s 4-5 metara na drugoj stativi. Slavonija ohrabrena vodstvom stišće goste koji nastavljaju soliranjem i u 60. minuti Martinović na sredini terena uzima loptu Tunjiću te s njom dolazi do ruba kaznenog prostora i snažnim šutom po zemlji postiže četvrti pogodak za Slavoniju. Gosti djeluju nezainteresirano i bezvoljno. U 73. minuti Mile Pavelić je utrčao između gostujuće obrane što je uočio Darmopil i poslao mu pravu loptu, pa je Mile Pavelić iz sebe ostavio igrače BSK-a i izbio sam pred Pintarića i to je bila mat pozicija. Do kraja utakmice još jedan pogodak Martinovića u 82. minuti. Martinović se u kaznenom prostoru BSK-a dokopao lopte i vrhom kopačke je poslao prema golu, a lopta je od stative ušetala u mrežu i to je bio konačan rezultat od 6:1.              

 

 

 

Borbena igra bez pogodaka

 

LIPIK – GRANIČAR 0:0

 

LIPIK – Igralište NK Lipik. Gledatelja 150. Sudac Boras (Belišće) 7. Pomoćnici Dujak i Severinac.

 

LIPIK: Beckerat, Džolić 6,5 (od 46. Ajman (6,5), Kašljević 7, Kužilek 7, Cerovečki 7, Krenek 7 (od 80. Utješinović), Kurjaković 6,5 Poliganović 7, Kafka 7, Brisinello 6,5 (od 67. Kovačić 6.5), Rekavić 6,5. Trener Dinko Bešlić 6,5.

 

GRANIČAR: Ivkić 7,5 O. Galović 6,5 Kegalj 6 (od 89. Filipović -), Breškić 6, Bukovac 6, Matijević 5,5 (od 46. Momić 5,5), H. Galović 6, Petričević 5,5 Pejaović 6 (od 90. Miličević), Kovačević 6,5 Orkić 5,5. trener Hrvoje Bušić 6.

 

IGRAČ UTAKMICE: Marko Ivkić (Graničar).

 

Na otvaranju proljetne polusezone u Lipiku domaćin nije uspio doći do tri boda u susretu s Graničarom iz Županje. Dogodilo se upravo ono čega su se igrači Lipika pribojavali. Teren se nije uspio osušiti i po dosta teškom terenu odigrana je vrlo borbena utakmica s obje strane. Lipik je imao daleko više od igre i stvorio je nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak no ovoga puta Županjce je spasio odlični vratar Ivkić, koji nije dozvolio da se njegova mreža zatrese. Na kraju uz sva nastojanja Lipika da dođe do minimalne pobjede nisu urodila plodom i Graničar iz Lipika odnosi bod, s čime je vjerojatno i zadovoljan. Kada ne iskoristiš svoje prilike moraš biti zadovoljan i s neriješenim rezultatom i mora se reći da je takav rezultat realan.

 

                           

 

Slavija iznenadila domaćine                                                   

 

VIŠNJEVAC – SLAVIJA    0:1

 

VIŠNJEVAC – Igralište SRC Višnjevac. Gledatelja 200. Sudac Ratkić (Vinkovci).

 

STRIJELAC: Jakovljević (42).         

 

VIŠNJEVAC: Jakovljević, Cebić (od 80. Gogić), Bradić, Berečić, Njerkaš, Ištvanić,.

 

SLAVIJA: Omničević, Rudan (od 70. Liović), Žitnjak, Suvajko (od 51. El Ayedi), Repinc. Trener Milan Krajnović Petković, Nikolaš, Kvaternik, Kamenčak, Majstorović, Ančurovski, Valentić, Lovreković (od 65. Vukoja), Dal. Žafaranić (od 86. Blašković), Peharda, Jakovljević (od 90. Tokić). Trener Dalibor Bognar.

 

Slavija je ugodno iznenadila na gostovanju u Višnjevcu. Osvajanje tri boda protiv Višnjevca za Pleterničane je veliki dobitak i potvrda dobrog rada u pripremnom periodu. Dobrom organizacijom igre gostiju, domaćin nije uspio praktički uputiti ozbiljniji šut na vrata Slavije, koja je zaslužila pobjedu s većim omjerom, jer su u prilici za pogotke bili Valentić, Dalibor Žafaranić i Jakovljević no izostala je realizacija. Dosta krivnje za propuštenim prilika ima i vrlo težak i kvrgav teren, koji je na kraju pomogao domaćinu.

 

Trener Dalibor Bognar je po završetku susreta izjavio: - Odigrali smo vrlo dobru utakmicu u kojoj je zalaganje i borbenost mojih igrača bila na zavidnoj visini. Težak teren nam nije dozvolio pas igru s kojom bi lakše dolazili u priliku za pogodak, no mi smo imali situacije kada smo išli 1:1, 2:1 i nismo to realizirali, što bi morali. No bez obzira na naše greške koje smo imali u tijeku utakmice ja sam zadovoljan s organizacijom igre i ozbiljnim pristupom.                   (J.N.)