Srijeda, 20 Veljača 2013 11:24

Klub je financijski konsolidiran

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

GODIŠNJA SKUPŠTINA TENIS KLUBA POŽEGA  -

 

IMG 2627POŽEGA – Nakon slabog financijskog poslovanja u 2011. godini i imenovanja novog rukovodstva Tenis kluba Požega, u 2012. godini uspjelo se vratiti gubitak od 52 tisuće kuna i poslovati pozitivno. Ukupan prihod u 2012. godini zalaganjem nove uprave, pronalaženjem novih sponzora, prodajom reklamnog prostora na terenima i objektima kluba iznosio je 293 tisuće kuna. Ukupni rashodi sa povratom gubitka iz 2011. godine iznosili su 250 tisuća kuna, pa je klub poslovao potpuno pozitivno. U isto vrijeme po riječima predsjednika Brune Horvata, aktivnosti kluba, turniri i rad sa mladima je ostao na nivou proteklih razdoblja. – Iza nas je jedna uspješna godina, svi minusi su uspješno sanirani, a prošle godine su odrađeni i svi predviđeni turniri, u kategorijama 12, 14 i 16 godina, održano prvenstvo kluba svih kategorija, veteransko prvenstvo. Vodili smo brigu o mladima i školi tenisa koju je pohađalo u ljetnom razdoblju 50-tak djece, a sada u zimskom periodu 20-tak djece. Uredili smo i naše prostore, od krečenja do uređenja sanitarnih čvorova, betonirali pristupnu stazu do prostorija kluba, uredili dva tenis terena, popravili žicu, obojali stupove. Najznačajnije je što smo potpisali 22 sponzorska ugovora o reklamiranju s čime smo pomogli klubu u osiguranju nedostatnih sredstava – istakao je Horvat u svom izvješću.

 

Planovi su ovu godinu su ambiciozni jer klub planira zaposliti još jednu osobu koja će voditi brigu o radu s mladima, čime bi se podigla konkurentnost tenisa na ovom području. Dodatno će se urediti svlačionice i klubske prostorije, urediti parkiralište, ali i legalizirati objekti. Članarina za odrasle iznosi 500 kuna, a članarina za mlade u školi tenisa iznosi 200 kuna a osigurava im se sva potrebna oprema, reketi, loptice i dr. početnici u tenisu,m uglavnom oni najmlađi imaju osigurane i besplatne sate u početku. Svim mladim tenisačima koji pokazuju svoj talent klub pomaže u daljem napredovanju, pa je mladoj Marti Puljić pomogao kada se plasirala na Masters. Seniorska ekipa se takmiči u 2. Hrvatskoj ligi.

 

Nakon što su neki članovi izvršnog odbora odustali od sudjelovanja u radu, izabrani su novi članovi. Nikola Raguž postao je novi član IO, a Tomislav Duvnjak dopredsjednik . Uručene su medalje i pehari najboljima na klubskom prvenstvu u kategorijama 50+, 35+ i seniorima. Prvak kluba u najjačoj seniorskoj kategoriji postao je Dino Grošić.