Utorak, 29 Siječanj 2013 09:13

Bodovi otputovali u Zlatnu dolinu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

2. HMNL – ISTOK JUNIORI – 3. kolo  -

MNK NAŠICE   2 (1) : MNK BONITA   4 (3)

NAŠICE: Sportska dvorana OŠ Kralja Tomislava. Gledatelja: 40. Suci: Zdravko Vidić (Našice), Matija Horvatek (Našice). Delegat: Nikola Antolović ( Našice). Mjeritelj vremena: Marijan Hrženjak.

STRIJELCI: 0:1 – Marinac (6min), 1:1 – Kraljik (7min), 1:2 – Markanjević (15min), 1:3 – Marinac (16min), 1:4 – Gačić (22min), 2:4 – Kubaša (33min).

MNK NAŠICE: Gajski, Galinec, Kovačević, Knežević, Vučemilović, Bibić, Kraljik, Gvozdanović, Tomac, Kubaša

Treneri: Ivan Uzelac, Marin Brkić

MNK BONITA: Soldo, Đerek, Vrbanić, Pudić, Šarić, Antolović, Marinac, Markanjević, Jaroš, Gačić, Popović.

Trener: Dejan Marić 

 

MNK Bonita iz Požege u 3. kolu 2. HMNL istok juniorske kategorije došao je do zasluženih vrijednih bodova svladavši kvalitetnu postavu juniora MNK Našice rezultatom 4:2. Od samog početka vidjelo se da domaćinu na svom parketu neće biti lako. Gosti iz Požege naglo su krenuli, malo iznenadili Našičane pa je u šestoj minuti Marinac (Bonita) zabio eurogol sa 17 metara. Pritom je lopta dotaknula obrambenog igrača te promijenila smjer, a vratar Našičana Gvozdanović ostao je nemoćan. Susret se izjednačenjem vratio na početak u sedmoj minuti pogotkom brzog Kraljika i pojavila se nova nada. Tada se Požežanima uz kvalitetu pridružuje i sreća jer su vrata gostujućeg vratara Ivana Solde (kojemu pripada titula igrača utakmice) za domaćine bila začarana. U 16. minuti rezultat je 1:3. U drugi se dio ušlo žestoko i pao je još po jedan gol s obje strane, ali Našičani ipak nisu uspjeli ostvariti cilj – treću pobjedu u tri kola pa je semaforu na kraju ostalo 2:4. Bodove će ipak morati tražiti u nastavku prvenstva.

 - Čestitke igračima MNK Bonite na odličnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Igrali smo vrlo dobro, ali jednostavno lopta nije htjela u gol. Teško se može pobijediti kada ne iskoristiš toliko polušansi i šansi, ali zadovoljan sam prvenstveno pristupu igri jer su igrači dali 120 posto, posebice u drugom poluvremenu kada su pokazali kada te i neće lopta da treba igrati kao momčad i bodriti jedan drugoga. Ako tako budemo igrali sljedeće kolo protiv Broda 035 ne bojim se za rezultat - istaknuo je Ivan Uzelac, trener MNK Našice.  

Ni Dejan Marić, trener Bonite nije štedio riječi hvale za svoje igrače. - Prvo smo kolo bili slobodni, a drugu smo utakmicu odigrali s Brodom. Tu nisam imao na raspolaganju sav igrački kadar, od osam igrača imao sam pet kadeta pa se to odrazilo i na rezultat jer smo izgubili. Momci su odradili odličnu utakmicu, prošlogodišnji najbolji strijelac prvenstva Rajić mi je ozlijeđen, ali ipak sam zadovoljan i mislimo da imamo realne šanse za prolaz dalje. Iduće kolo igramo s MNK Unitas iz Nove Gradiške u Grabriku, a nakon toga idemo u Viroviticu kod MNK No Limit. Tada se igra baraž s momčadima regije Osijek – Vinkovci. Jedini smo klub koji je pet godina zaredom na završnici Prvenstva Hrvatske u malom nogometu, imamo tri naslova viceprvaka Hrvatske i jedno sedmo mjesto, ali i treće mjesto protekle sezone. Financiramo se svakako, nešto financiraju roditelji, lokalni obrtnici, ali najviše novca dobivamo od grada Požege jer se inače ne bi mogli natjecati – zaključio je Marić.

Tekst i foto: Slobodan Kadić