Ispiši ovu stranicu
Utorak, 08 Siječanj 2013 16:47

Pobjednik ekipa Pizza bar Aureus

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

22. BOŽIĆNI MALONOGOMETNI TURNIR „POŽEGA 2012“  -

 

POŽEGA - Na Božićnom malonogometnom turniru nastupilo je oko 1200 malonogometaša okupljenih u 120 ekipa. U glavnom turniru koji je trajao 13 natjecateljskih dana nastupilo su 42 ekipe od toga 32 u fondu nagrada i 10 u veteranskom turniru. U turniru mladeži koji također traje 13 dana a završava 12. siječnja nastupa 78 ekipa u 6 uzrasnih kategorija. Velik broj ekipa mladeži i čak šest kategorija posebnost su požeškog turnira i po tome je jedinstven u državi. Ukupno se na turniru odigralo 238 utakmica, 88 na glavnom turnir i 150 na turniru mladeži.

 

Osmina finala turnira

Desetog dana malonogometnog turnira Požega 2012 igrane su četiri utakmice osmine finala, a «predigru» su igrane posljednje dvije utakmice 2.skupine veterana, koje nisu ništa bitno odlučivale. U dvorani Grabrik okupilo se oko 1000 gledatelja što pokazuje da se atmosfera zagrijava i da se igra sve bolji mali nogomet, kako se turnir približava samoj završnici. Već u prvom susretu prošlogodišnji branitelj naslova Trento oprostio se od turnira uvjerljivim porazom od odlične požeške ekipe Zmajevi Termoprojekt. Po dva pogotka za Zmajeve su postigli Bruno Boban, Tomislav Baltić, te prvi strijelac turnira Josip Martinović, dok je za Trento dvostruki strijelac je bio Dino Mikanović. Trento je prošle godine iznenadio sve, ali ove godine nisu bili na toj razini. U utakmici između požeške Bubamara Ožujsko i Speed Okučana pobjeda je pripala Bubamari, koja je imala priliku ostvariti pobjedu s uvjerljivijim rezultatom. Nakon vodstva Speeda pogotkom Tomislava Vlaovića, Bubamara je preko Tomislava Čakalića, Mateja Mitrovića i Dejana Oreškovića preokrenula rezultat na 3:1 i imala je nekoliko dobrih prilika za povećanje rezultata, a u posljednjoj minuti susreta Danijel Brtan postavlja konačnih 3:2. Caffe bar Red Tab iz Pleternice bio je mali favorit u utakmici protiv MNK Papuk iz Velike. MNK Papuk je u prvom poluvremenu došao do vodstva od 2:0, preko Mateja Peharde i Ivana Antunovića, dok su u drugom dijelu Josip Jakovljević i Hrvoje Mišić osigurali penale za Red tab. Mladi igrači MNK Papuka bili su bolji izvođači penala od iskusnijih igrača Red taba i MNK Papuk je prošao u četvrtfinale. Od posljednje utakmice desetog dana u kojoj su se sastali Hotel Grgin dol i Caffe bar Nina San Marco iz Slavonskog Broda očekivalo se da će biti barem što se tiče pobjednika neizvjesna do samog kraja. Hotel Grgin dol samo je u prvom dijelu bio ravnopravan protivnik igračima Caffe bar Nina San Marco, koji su bili pojačani sa tri igrača malonogometnog prvoligaša iz Osijeka, Draženom Čavarom, Zvonimirom Horvatom i Gordanom Duvančićem. Upravo je reprezentativac Čavar doveo Brođane u vodstvo pogotkom iz slobodnog udarca. Za Grgin dol izjednačio je iskusni napadač Mario Ravlić pogotkom glavom i s tim rezultatom je završio prvi dio utakmice, s tim da je Grgin dol u igri svojim obranama držao vratar Mario Rezo. U nastavku Duvančić, Horvat i dvostruki strijelac Stipo Gavranić dovode Caffe bar Nina San Marco sedam minuta prije kraja u nedostižno vodstvo od 1:5. Nevio Berdi je smanjio rezultat na 5:2, a pobjedu Caffe bar Nina San Marco potvrdio je šestim pogotkom u posljednjoj minuti Mario Čubel.

Fond nagrada osmina finala : Trento - Zmajevi Termoprojekt 2:6, Speed Okučani - Bubamara Ožujsko 2:3, Caffe Bar Red Tab Pleternica - MNK Papuk 2:2 (4:5 penali), Hotel Grgin Dol - Caffe Bar Nina San Marco 2:6.

Rezultati veterani 5.kolo: Moderna Ivić Gradnja - MNK Hvidra Požega 4:4, Kelvin - Alabama 1:2.

        

Četvrtfinalne utakmice odigrane pred 1200 gledatelja

                                                                                             

Pred oko 1200 gledatelja u dvorani Grabrik odigrane su sve utakmice četvrtfinala u fondu nagrada. U prvoj utakmici Pizza bar Aureus je ostvarila pobjedu na ekipom Metre sa 3:1. Pitzza Bar Aureus je već na početku utakmice došao do vodstva od 2:0 pogocima Josipa Nerude i Antoni Širića. Deset minuta prije kraja susreta Jan Neruda povećava vodstvo na 3:0 da bi počasni pogodak za Metru postigao mladi Tomislav Žuljević dvije minute prije kraja. Caffe bar Vertigo je opravdao ulogu favorita u susretu protiv mlade ekipe Autodijelova Tokić. Matias Šulc doveo je Vertigo u vodstvo u 12. minuti. Šest minuta prije kraja Ivan Blim povećava na 2:0, a pobjedu je potvrdio Marko Zelenika pogotkom za 3:0, četiri minute prija kraja utakmice. Zmajevi Termoprojekt su teško došli do prolaza u četvrtfinale protiv odlične ekipe MNK Papuk. U prvom poluvremenu nije bilo pogodaka s tim da su bolje prilike imali igrači MNK Papuk. U drugom dijelu vodeći strijelac turnira Josip Martinović dovodi Zmajeve u vodstvo u 33. minuti. Igrači MNK Papuk preko odličnog mladog napadača Ivana Antunovića kažnjavaju jednu grešku protivničke obrane i izjednačuju na 1:1 u 37. minuti. Kako je ostalo tri minute do kraja utakmice gledatelji su očekivali da će o pobjedniku odlučivati penali, ali već u sljedećem napadu Josip Martinović postiže svoj drugi pogodak, a ukupno trinaesti na turniru i odvodi svoju ekipu u polufinale. Posljednja utakmica dana između požeške ekipe Bubamare Ožujsko i brodsko - osječke kombinacije ekipe Caffe bara Nina San Marco bila je najzanimljivija i najuzbudljivija, jer je to bio i najjači četvrtfinalni par. Igrači Caffe bara Nina San Marco poveli su u 10 minuti nakon jedne greške u obrani Bubamare. U 17. minuti Dejan Orešković jakim udarcem sa desetak metara postiže pogodak za 1:1. Na samom početku drugog dijela igrač Bubamare Aleksandar Darmopil je pogodio gredu, a nakon te akcije ekipi Caffe bara Nina San Marco pridružili su se igrači malonogometnog prvoligaša Osijeka Čavar, Duvančić, Horvat, koji su igrali na turniru u Đakovu pa su kasnili na početak ove utakmice. Tri minute prije kraja upravo je Zvonimir Horvat postigao pogodak za 1:2, kada se bravuroznim potezom okretom na lopti lijepo oslobodio dvojice protivničkih igrača i jakim udarcem svladao vratara Bubamare Armanda Šimunovića. U sljedećem napadu Davor Žafaranić solo akcijom poravnava rezultat na 2:2 i osigurava svojim suigračima penale. U prve tri serije za Bubamaru su bili uspješni Aleksandar Darmopil, Tomislav Čakalić i Dalibor Žafaranić dok su za Caffe bar Nina San Marco sigurni bili Dražen Čavar, Zvonimir Horvat i Stipo Gavranić. Nakon toga udarac Darmopila brani Željko Konrad, a njegov suigrač Čavar bio siguran izvođač, što je ekipi Caffe bara Nina San Marco osiguralo prolazak u polufinale.

Rezultati četvrtina u fondu nagrada: Metra - Pizza Bar Aureus 1:3, Caffe Bar Vertigo - Autodijelovi Tokić 3:0, Zmajevi Termoprojekt - Mnk Papuk 2:1, Bubamara Ožujsko - Caffe Bar Nina San Marco 2:2 (4:5 penali)

                                                                                                               

Polufinalne utakmice donijele finaliste                                 

Dvanaestog dana igranja malog nogometa u dvorani Grabrik odigrane su polufinalne utakmice u kategoriji fonda nagrada i u kategoriji veterana. Ponovno je dvorana Grabrik bila dobro popunjena, a s dosta realnosti se može konstatirati da su zasluženo među četiri najbolje ekipe turnira ušle ekipe Pizza bar Aureus, Zmajevi Termoprojekt, Cafe bar Vertigo i Caffe bar Nina San Marko. Koliko su ekipe izjednačene i da su o pobjedniku odlučivale nijanse govore rezultati utakmica. Obje polufinalne utakmice su završile rezultatom 2:1, a bile su zanimljive i neizvjesne do samog kraja. U prvom polufinalu sastale su se dvije požeške ekipe Pizza bar Aureus i Zmajevi Termoprojekt. Već u prvoj minutu Josip Neruda dovodi Pizza bar Aureus u vodstvo i unatoč nekoliko prilika na obje strane s tim rezultatom je završio prvo poluvrijeme. U prvoj minuti nastavak Mario Pavelić postiže pogodak za Zmajeve Termoprojekt i izjednačenje na 1:1, da bi pobjedu za Pizza bar Aureus osigurao preciznim udarcem iz penala sa sedam metara Miroslav Lujić u 32. minuti. Drugo polufinale bilo je još borbenije i napetije. Odlični mladi napadač Caffe bar Vertigo Matias Šulc, solo akcijom u 8. minuti doveo je u vodstvo Caffe bar Vertigo protiv favoriziranog Caffe bara Nina San Marco. Nakon toga igralo se na jedan gol uz brojne udarce i prilike igrača Caffe bara Nina San Marco sve do 28. minute, kada je Mario Čubel poslije kornera postigao pogodak i izjednačio rezultat na 1:1. Veliku dominaciju i inicijativu imali su igrači Caffe bara Nina San Marco i vodstvo je visjelo u zraku, dok su se s druge strane igrači Caffe bar Vertigo branili i iz kontra napada pokušavali doći do drugog pogotka. Tri minute prije kraja susreta kontra napad Caffe bar Vertigo je urodilo plodom. Marko Zelenika osvojio je loptu na svojoj polovici terena, prošao dva protivnička igrača, zaobišao i vratara te postigao pogodak s kojim je koji je Caffe bar Vertigo odveo u finale. Osječko brodska kombinacija igrači Caffe bara Nina San Marco pokušali su u posljednje tri minute igrati s igračem više, izvadivši iz igre vratara i osigurati barem penale. U tom periodu stvorili su dvije dobre prilike, koje je obranio sjajni mladi vratar Robert Marić i na kraju je bio najzaslužniji za ulazak ekipe Caffe bar Vertigo u finale.

Rezultati polufinala fond nagrada: Pizza Bar Aureus - Zmajevi Termoprojekt Caffe Bar Vertigo - Caffe Bar Nina San Marco 2:1.

U kategoriji veterana finale su osigurale ekipe Rampa Spin Valis i Kelvin koje su bile bolje i zasluženo se plasirale u završnu večer 22. Božićnog malonogometnog turnira Požega 2012. Rezultati polufinala veterani: Kam Pak - Rampa Spin Valis 2:4, Pizza Bar Jeronim - Kelvin 2:3.

 

 

VETERANI

Utakmica za 3. mjesto

KAM PAK – PIZZA BAR JERONIM 1:4 (0:2)

Strijelci: 0:1 Jukić (4), 0:2 Jukić (13), 0:3 Jukić (21), 0:4 Soldo (27), 1:4 Biđovski (28)

KAM PAK – Igor Miletić, Stjepan Kolesarić, Ivo Žilić, Miroslav Mandić, Tvrtko Garić, Mišel Paprić, Zlatko Matanović, Dragan Zrakić, Stanislav Biđovski

PIZZA BAR JERONIM – Jerko Budimir, Stjepan Herceg, Zdenko Šarić, Krešimir Krešić, Borislav Jukić, Mišo Hodak, Marko Majstorović, Ivan Albreht, Gojko Soldo, Ivan Budimir, Emil Tandara

Finale

RAMPA SPIN VALIS – KELVIN 3:2 (2:2)

Strijelci: 1:0 Fuček (3), 2:0 Fuček (8), 2:1 Bakula (10), 2:2 Mitrović (13), 3:2 Fuček (22)

RAMPA SPIN VALIS – Branko Kovačević, Zdravko Novak, Jako Novak, Davor Fuček, Mijo Kostić, Nikola Zirdum, Davor Pranjić, Zdenko Biondić, Željko Ivaniš

KELVIN – Željko Čonka, Željko Mitrović, Damir Potočnjak, Mladen Karačić, Marinko Brkić, Mario Engelmann, Marijan Bakula, Dražen Pekčec, Josip Grbavac, Robert Hodak

Finale veterana bilo je borbeno i zanimljivo a susreli su se stari rivali ekipe Rampe Spin Valisa i Kelvin. Rampa je bolje otvorila utakmicu i u 8 minuti pogocima Davora Fučeka imala vodstvo od 2:0. Ipak Kelvin vraća stvari na početak već do poluvremena pogocima Marijana Bakule i Željka Mitrovića. Sredinom drugog dijela Fuček svojim trećim pogotkom donosi Rampi pobjedu i naslov pobjednika veteranskog turnira. Najbolji strijelac turnira je Borislav Jukić iz ekipe Pizza bara Jeronim sa 9 pogodaka. Za najboljeg vratara proglašen je Branko Kovačević iz Rampe Spin Valis a najbolji igrač turnira je njegov suigrač Davor Fuček. Pehare najboljim ekipama i pojedincima uručio je gospodin Krešimir Pavelić, predsjednik Organizacijskog odbora turnira i predsjednik Požeškog sportskog saveza.

 

GLAVNI TURNIR – FOND NAGRADA 37.500 KN

Utakmica za 3. mjesto

ZMAJEVI TERMOPROJEKT – CAFFE BAR NINA SAN MARCO 5:7 (4:2)

Strijelci: 0:1 Marić (2), 1:1 G. Boban (7), 2:1 B. Boban (10), 3:1 B. Boban (13), 3:2 Čubel (14), 4:2 Pavelić (16), 4:3 Gudelj (22), 4:4 Čubel (26), 4:5 Martić (30), 4:6 Martić (34), 5:6 Pavelić (38), 5:7 Gavran (40)

ZMAJEVI TERMOPROJEKT – Valentin Raguž, Tomislav Baltić, Matej Mitrović, Josip Zeba, Gabrijel Boban, Mario Pavelić, Bruno Boban, Kristijan Golik

CAFFE BAR NINA SAN MARCO – Željko Konrad, Stipo Gavranić, Mario Čubel, Danijel Martić, Ivan Gavran, Ivan Marić, Anto Gudelj

 

Finale

PIZZA BAR AUREUS – CAFFE BAR VERTIGO 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Miholić (8), 2:0 Lujić (25), 2:1 Šulc (37)

PIZZA BAR AUREUS – Darijo Pavić, Antoni Širić, Ivica Pavić, Miroslav Lujić, Nikola Miholić, Tomislav Topalović, Jan Neruda, Nikola Zeba, Josip Neruda, voditelj Frane Križanović

CAFFE BAR VERTIGO – Robert Marić, Hrvoje Papak, Dominik Brekalo, Filip Panđić, Tomislav Zelenika, Matias Šulc, Ivan Blim, Mislav Včelik, Marko Zelenika

 

Finalna utakmica je bila više borbena nego kvalitetna ali finala su većinom takva. Aureus je pogotkom Nikole Miholića u 8. minuti došao u vodstvo. Iskusniji igrači Aureusa strpljivo su čekali priliku da riješe utakmicu i to se dogodilo u 25. minuti kada Miroslav Lujić nakon solo akcije postiže pogodak za 2:0. Nakon toga su i igrači Vertiga počeli stvarati prilike i posljednjih 15 minuta proteklo je u njihovoj dominaciji. Do smanjenja rezultata su ipak došli prekasno. Tri minute prije kraja najbolji pojedinac Vertiga Matias Šulc smanjuje na 2:1. Nakon toga igrači Vertiga vade i vratara i pokušavaju igrati s igračem više u polju ali više nije bilo vremena za stvaranje neke izglednije prilike te je utakmica završila pobjedom Pizza bara Aureus koji je tako po prvi puta osvojio požeški turnir i glavnu novčanu nagradu od 20.000 kuna.

Najbolji strijelac turnira je Josip Martinović iz ekipe Zmajevi Termoprojekt sa 13 postignutih pogodaka. Za najboljeg vratara proglašen je Robert Marić iz Caffe bara Vertigo dok je najbolji igrač turnira Miroslav Lujić iz Pizza bara Aureus. Pehare i novčane nagrade finalistima u ukupnom iznosu od 37.500 kn, te najboljim pojedincima uručio je ispred generalnog pokrovitelja turnira grada Požege gospodin Rastislav Navratil, potpredsjednik Gradskog vijeća i izaslanik gradonačelnika Zdravka Ronka.

 

(Josip Neferović i Jurica Bešlić)

 

Galerija slika