Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2020 09:49

Mladi boksač Ilija Marijanović brončani u Splitu

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

BOKSAČKI  KLUB "GRACIANO"  POŽEGA  -

SPLIT - U subotu je završilo Pojedinačno prvenstvo hrvatske u boksu za mlađe seniore. Jedini predstavnik Boksačkog kluba "Graciano" Požega bio je  Ilija Marijanović, a nastupio je u kategoriji do 64 kg. Ukupno je u kategoriji  bilo prijavljeno sedam boksača.

Ždrijeb je htio da već u prvom meču ide na iskusnog i favoriziranog Marka Dorjana iz Delnica, višestrukog prvaka i osvajača medalje na Europskom prvenstvu.

 - Vjerovali smo da možemo pobijediti ako Ilija nametne svoj stil i ako zatvara protivnika. Problem je bio  kontra gard protivnika i renome koji je imao kod sudaca. Prve dvije runde prošle su u totalnoj Ilijinoj dominaciji. Dobro je i snažno pogađao. U trećoj rundi malo je posustao i runda je bila dosta izjednačena. Čekali smo odluku sudaca i kada je Ilija proglašen pobjednikom medalja je bila tu. Rezultat suđenja je bio 3:2 - istakao je voditelj ekipe i trener Željko Krpan te dodao da je dalje bilo lakše.

 - Put do finala sada nam se činio lagan. U polufinalnom meču Ilija je htio sve završiti odmah i ulazio u dosta izmjena udaraca sa Goranom Miočićem iz Zadra. Nije se dovoljno branio od udaraca koji nisu bili jaki ali su bili brojni. Neizvjesno je bilo do kraja o čemu govori i rezultat 3:2 za Miočića. Nakon početnog žaljenja za finalima na koncu smo sretni jer smo u Požegu donijeli medalju - zaključio je trener Krpan.