Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Studeni 2019 15:55

Lipik i Svačić slavili u gostima, Hajduk uvjerljiv protiv Jakšića

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

MEĐUŽUPANIJSKA LIGA BROD – POŽEGA - 12. KOLO - 

U subotu 9.11. odgirana su prva tri susreta 12. kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega. U Kumici je u večernjem terminu gostovao Lipik, dok su ranije u Pakracu snage odmjerili Hajduk i Jakšić, te u Požegi istoimeni domaćin i Svačić.

HAJDUK – JAKŠIĆ 4:0

Pakračani su ulovili pravu formu u završnici sezone, dok se za njihove današnje protivnike to nikako ne može reći, Jakšić je u velikoj krizi i sigurno jedva čeka kraj jeseni. Kad Hajduk zabija zabija i Franko Zandona, tako je i danas bilo, on je otvorio seriju i olakšao posao svojim suigračima. U drugom poluvremenu gostujuću obranu varali su još Tvrtko Krpan, Krunoslav Lilovac i u sudačkom dodatku Filip Deitzman.

– Nastavili smo niz dobrih igara i izborili sigurnu pobjedu. U prvom dijelu nam je nedostajalo strpljanja i koncentracije u završnici, u drugom smo i taj dio poboljšali i bili efikasni. Gosti su se dobro branili ali u nekoliko situacija i ozbiljno zaprijetili. Čestitam im na korektnosti! – izajva je Siniše Grubišića, trenera Hajduka.

– Utakmica odigrana po kišovitom vremenu dvije mlade ekipe na terenu u izrazito fer i korektno okruženju. Moji dečki dobro ulaze u utakmicu i po dogovoru držimo protivnika u egalu. Jedna greška i protivnik nas kažnjava golom. Drugo poluvrijeme ulazimo otvorenije i opasnije po protivnički gol ali ne uspjevamo zabiti gol. Slijede naše greške i dobivamo još 3 gola. Ostaje mi čestitati domaćinu na pobijedi.Moji dečki i ja moramo skupiti glave i odigrati zadnju utakmicu korektno i borbeno – rekao nam je Dario Pažin, trener Jakšića.

POŽEGA – SVAČIĆ 0:2

Svačić je preuzeo vrh MŽNL današnjom pobjedom u Požegi. Najzaslužniji za to je Vlado Lasić koji je postigao oba pogotka, oba u provom poluvremenu. Naravno, Svačić je na vrhu do sutra, a hoće li tako i ostati ovisi o derbiju Mladosti i Slavonca.

– Odigrali smo pošteno i koliko smo mogli, opet smo nastupili bez šest igrača i još nam se golman ozljedi pred utakmicu na zagrijavanju. Gosti su bili bolji pogotovo u prvom poluvremenu i zasluženo odnose tri boda. Probat ćemo ovaj poraz kompenzirati zadnje kolo u Jakšiću samo se nadam da ćemo se uspjeti koliko toliko ekipirati. Još jednom čestitam gostima na zasluženoj pobjedi – komentar je Krunoslava Podoljaka, trenera Požege.

– Jako sam zadovoljan kako smo odigrali prvo poluvrijeme, bili smo bolja momčad, naplatili smo to s dva gola uz još nekoliko dobrih prigoda. Drugim dijelom i nisam baš zadovoljan, povukli smo ručnu i čekali kraj utakmice, no i to smo odradili dobro i uzeli tri boda kojima smo zasjeli na vrh. Čestitam svojim dečkima ali i domaćima koji su dobra ekipa i zaista maksimalno korektna, ekipa koja se želi i pokušava nadigravati – riječi su Marija Tadića, trenera Svačića.

KUZMICA – LIPIK 1:2

Još jednom su Kuzmica i Lipik odigrali zanimljivu utakmicu, a ovoga puta sreća je u završnim minutama bila na strani gostiju iz grada lipicanaca. Trener Ognjen Kafka je 12 minuta prije kraja donio prednost Lipiku, Josip Novak je poravnao u 85; a veliko slavlje i tri boda Lipiku je u 90. osigurao Ivan Kaurin.

– Danas smo igrali bez sedam igrača tako da bih čestitao svojim dečkima na prikazanom danas. Mislim da smo zaslužili taj bod i stvarno je šteta za taj gol primljen doslovno u zadnjim sekundama utakmice. Ipak, gosti su se borili, zabili su i čestitam im na pobjedi – kazao je nakon utakmice Ivo Papak, trener Kuzmice.

– Očekivali smo tešku utakmicu i dobili smo je! Iako je Kuzmica bila bez 6-7 igrača odigrali su jako dobro, zatvorili su se i čekali neku svoju šansu iz prekida ili kontre, tako su nam u konačnici i zabili. Mi smo dominirali u polju, ali smo ih jako teško probijali. Na kraju smatram da je pobjeda čista i zaslužena, pa čestitam svojim igračima. Čestitke i zahvale i domaćinu na zaista sportskom ponašanju, a i pohvale sucima koji su bili na nivou – mišljenje je Ognjena Kafke, trenera Lipika.

U nedjelju 10.11. su odigrana preostala četiri susreta Međužupanijske lige Brod – Požega, a među njima i veliki derbi u Sibinju u kojem je domaćin zapucao dva jedanaesterca i pogurao goste iz Bukovlja prema jesenskoj tituli.

MLADOST – SLAVONAC 0:1

U prvom poluvremenu Slavonac je imao nešto više od igre, ali to nije uspio kapitalizirati. Momčadima je uvelike otežavao vrlo loš teren, teško je shvatiti da se u 4. HNL igra na ovakvim travnjacima. Prvu ozbiljnu prijetnju vidjeli smo u 20. minuti kad je 19 ubacio s desne strane, Mijić dobro tukao glavom sa 6-7 metara, no vrsta gostiju refleksno nogom odbija loptu do 16m gdje ju je dočekao 15 i odlično tukao pod gredu, ali je još jednom odlično reagirao. I bilo je to sve od Mladosti u prvom dijelu, do kraja su prijetili samo gosti, dobre udarce Petrovića i zaustavio je domaći vratar, dok je br 3 za djelić sekunde zakasnio na dobar ubačaj s lijeve strane pa se na odmor otišlo bez pogodaka. Najzadovoljniji prvim dijelom bio je Mario Tadić, trener Svačića.

Otvaranje drugog poluvremena kao iz snova za Mladost, 47. minuta i kazneni udarac za domaće. Odgovornost je preuzeo Stefanović i vrlo loše opalio, bio je to udarac točno kakav vrataru odgovara, poluvisoko i prilično blizu, pa je Konrad to lakoćom obranio! Velikih prilika nije bilo niti na jednoj niti na drugoj strani, ali je bilo dobrih pokušaja iz daljine koje su Barukčić i Konrad uspješno zaustavljali. Gostima je velike probleme stvarao Antonio Milić koji je radio što je htio na desnoj strani, no njegovi upotrebljivi ubačaji nisu imali koga naći u kaznenom prostoru. Na drugoj strani Matej Gačić je vodio glavnu riječ, pokušavao je dati dobru loptu svojim napadačima i onda konačno u 81. minuti sjajno dao za Josipa Pardića koji se sjurio pored dva domaća braniča, izašao na Barukčića i pored njega mirno pogodio za vodstvo Slavonca. Odmah se gost posložio u potpuno defanzivnu formaciju, no vrlo brzo sudac Dobraš još jednom pokazuje na bijelu točku, ali niti iz drugog pokušaja Mladost nije zabila, ovoga puta loptu je uzeo kapetan Ilija Vrbanić i opalio još lošije od svog suigrača, on je u stilu Ramosa loptu poslao dobra tri metra iznad gola! Nakon toga i domaćima je bilo jasno da do poravnanja neće doći iako jesu nešto stihijski pokušavali.

– Dobra, tvrda, čvrsta utakmica. Nažalost mi ponovno nismo iskoristili svoje prilike, među njima i dva jedanaesterca, Slavonac je zabio nakon prekrasne akcije i nema druge nego reći da je pobjeda zaslužena i čestitati Bukovlju. Nogomet se igra za golove, mi nismo zabili, oni jesu – izjava je Dinka Rosandića, trenera Mladosti.

– Teška utakmica, tvrda, čvrsta gdje smo mi u prvom poluvremenu bili bolji protivnik, imali smo bolje šanse iako je i Mladost prijetila. U drugom smo poluvremenu malo fizički pali, ali smo dobro kontrolirali defanzivu. Mislim da je pobjeda zaslužena, kad promašiš dva jedanaesterca kao Sibinj danas mislim da se i nemaš pravo puno žaliti. Ništa, idemo maksimalno ozbiljno odraditi i to zadnje kolo protiv Kuzmice, mlada su i talentirana momčad, neće nam biti lako ali ćemo dati sve od sebe za pobjedu i jesenski naslov – komentirao je trener Slavonca Mario Petrović.

ŽELJEZNIČAR – KAPTOL 2:0

Bricini tići vratili su se pobjedama na svom terenu, ovoga puta su na pogon Brukčića i Kovačevića koji su zabijali u prvom poluvremenu slavili protiv Kaptola.

– Gost je fantastično otvorio utakmicu, imali su jednu odličnu i još nekoliko poluprilika, nakon 15ak minuta smo se konsolidirali i počeli igrati, iz dva prekida smo došli do golova i onda u drugom dijelu to uspjeli sačuvati. Kaptol je dominirao u posjedu, ali mi smo prijetili iz kontre i polukontre. Uspjeli smo sačuvati prednost i osvojiti važna tri boda koja nam vrijede i više od tri boda jer smo se sada primaknuli gornjem dijelu ljestvice – riječi su Borisa Brice, trenera Željezničara.

– Mislim da smo danas bili puno bolja momčad od Željezničara, ali mi svoje prilike nismo iskoristili, oni su zabili iz prekida i zasluženo došli do pobjede. Nemam što zamjeriti svojim dečkima, odigrali su jako dobro, dali sve od sebe ali danas je izostala realizacija. Ništa, idemo dalje, želimo jesen završiti domaćom pobjedom čime bi jesen na kraju mogli ocjeniti dobrom – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti.

TOMISLAV – SIKIREVCI 5:0

Na kraju vrlo uvjerljiva pobjeda Tomislava nad Sikirevcima koji ostaju fenjeraš uoči posljednjeg kola. U drugom dijelu Sikirevci su primili svih pet komada, a čak tri s bijele točke. Tri je zabio Velimir Švarić, dva s 11 metara, a po jedan Čudina i Matijević.

ZADRUGAR – OMLADINAC 2:2

Izvrsnu, zanimljivu utakmicu odigrali su Zadrugar i Omladinac u Oprisavcima. Imao je domaćin sve u svojim rukama, dvostruku prednost donijeli su mu Dino Lilić i Tomislav Galovac a onda su u stilu zagrebačkog Dinama sve prosuli u završnim minutama i osvojili samo bod. 8 minuta prije kraja goste iz Vrbe u igru je vratio Stipo Glavaš, a onda u 90. minuti bod im donosi Luka Akšamović.

– Za nas uvijek težak protivnik i teška utakmica. Mi smo odigrali trenutno svoj maksimum i bili smo bliže pobijedi iako nije ni neriješeno nerealno. Gostima sretno dalje, a svojima čestitam na borbi. Suđenje korektno – izjava je Josipa Lončarevića, trenera Zadrugara.

– Danas smo igrali dobro, stvarali šanse, ali je protivnik zabijao, vodio 2: 0. Na kraju nam se naša dobra igra isplatila gdje smo prvo smanjili rezultat i na kraju u zadnjim minutama izjednačili. Zadrugaru čestitke na fer i korektnoj igri i zaista su jedna vrlo dobra ekipa – riječi su trenera Omladinca Ivana Pavkovića.

Izvor: sportalo.hr

mžnl 12 kolo