Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 09:37

U konkurenciji 1.200 natjecatelja borili se u 4 finala i donijeli 4 medalje

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

JUDO KLUB „JIGORO“ NA NAJVEĆEM MEĐUNARODNOM NATJECANJU DO SADA  -

MOSTAR – Članovi Judo kluba „Jigoro“ Kutjevo-Čaglin natjecali su se na najvećem međunarodnom natjecanju dosada, na Europskom judo kupu „Borsa Open Mostar 2019.“ Džudaši „Jigora“ ovaj puta postigli su i daleko najveći uspjeh do sada, jer su se i na svjetskoj sceni predstavili u najboljem izdanju. Natjecali su se sa posebno izabranom ekipom od sedam natjecatelja. Turnir je zaista bio impozantan, stotine borbi u konkurenciji preko 1.200 natjecatelja, iz 30 država iz Europe i nekoliko država izvan Europe.

Džudaši Jigora izborili su čak 4 finala, a u tim finalnim borbama Ivona Bošnja i Ela Mijoković osvojile su zlatne medalje u svojoj kategoriji, dok su Ivona Švajda i Ela Škopec osvojile srebrne medalje.

 - Ogroman je to uspjeh  i veliko priznanje za jedan tako mali klub iz Kutjeva i Čaglina, da na svjetskoj sceni ostvare takav uspjeh – istakao je voditelj i trener Hrvoje Prevolšek.

Četiri medalje s drugom ekipom osvojili na Jaska Open 2019.

Druga ekipa ovog vikenda je nastupila na 20. Međunarodnom judo turniru u Jastrebarskom pod nazivom „Jaska Open 2019.“. U konkurenciji od  „samo“ 550 natjecatelja iz 38 klubova iz 5 europskih zemalja, ekipa „Jigora“ osvojila je jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce. Ukupno je nastupilo 7 natjecatelja „Jigora.

Zlato je osvojila Tena Trtanj, srebro je osvojio Luka Uršić, dok su se brončanom medaljom okitili Dorijan Benčić te Filip Matošić. 

 - Naši rezultati dokazuju da se sa djecom radi kvalitetno, da smo ozbiljni u svom naumu, imamo mladu ekipu i veliki uspjesi su tek pred nama – dodaje voditelj i trener Hrvoje Prevolšek.

Galerija slika