Ispiši ovu stranicu
Subota, 02 Studeni 2019 12:32

Požega bolja od Kaptola

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

MŽNL BROD – POŽEGA – 10. kolo - 

U subotnjem dijelu 10. kola Međužupanijske lige Brod – Požega odigrana su prva tri susreta. Hajduk je bio domaćin Svačiću, Jakšić Omladincu, dok je Kaptol gostovao u Požegi.

HAJDUK – SVAČIĆ 3:4

Sjajnu utakmicu odigrali su Hajduk i Svačić. Gosti su stalno bili u prednosti, domaćin se tri puta uspio vratiti u egal, ali je na kraju ipak ostao praznih ruku. Za goste iz Slatnika zabijali su Lasić, Nižić, Ivanagić i za pobjedu Stasjuk, a za domaće jednom Deitzman te dva puta Lilovac.

– Gubimo bodove ali skupljamo iskustvo. Čestitke Svačiću na zasluženoj pobjedi – komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka. 

– Pobjedili smo 4:3 protiv odlične momcadi Pakraca, dečki su danas odigrali dobru utakmicu i na kraju zasluženo slavili,bilo je dosta stresno stalno smo vodili a domaćin se vraćao!Presudio je ulazak Stasjuka, a i veseli me poslje teže ozljede povratak Aračića! Domaćinu sretno dalje, suđenje odlično! – kazao je nakon utakmice Mario Tadić, trener Svačića. 

JAKŠIĆ – OMLADINAC 1:2

Omladinac je uzeo sva tri boda na vrlo neugodnom gostovanju u Jakšiću i napravio dobar korak prema gornjem dijelu tablice. Sve zanimljivo dogodilo se u prvih pola sata igre. Gosti su došli do dva gola prednosti zahvaljujući sjajnom Josipu Ravliću, a domaćin u 27. minuti smanjio sjajnim golom Petra Jurića.

– U fer i korektnoj utakmici gosti sa dva pogodka u pocetnoj fazi utakmice dolaze do velike prednosti nakon cega preuzimamo inicijativu te nakon sjajne akcije i jos boljeg gola smanjujemo prednost gostiju te nastavljamo s pritiskom ali gost se uspješno brani. U drugom poluvremenu nastavljamo s pritiskom i prilikama koje ne iskorištavamo gdje nam je i sreća pokazala da nije na našoj strani i na kraju možemo reći da smo zaslužili barem bod. Čestitamo gostima na fer i korektnoj igri i želimo im svu sreću u daljnjem natjecanju. Mi se sada okrećemo sljedećoj utakmici gdje cemo traziti izlazak iz loše serije utakmica – za Sportalo je rekao Domagoj Kovačević, kapetan Jakšća.

– Odlično smo otvorili utakmicu i u 20. minuti vodili 2:0, domaćin smanjuje iz prekrasnog gola. Mislim da smo danas bili bolji upravo za taj gol. Domaćin je dobra i nadasve korektna ekipa, želim im puno sreće dalje – mišljenje je Ivana Pavkovića, trenera Omladinca. 

POŽEGA – KAPTOL 2:0

Nakon što je dobrim dijelom prvog poluvremena gost bio nešto bolji protivnik, u samoj završnici prvog poluvremena Nikola Jogun donio je prednost domaćinu. U nastavku još nekoliko propuštenih prilika Kaptola, Požega se kvalitetno branila, a onda u samoj završnici mladi Mario Janota potvrđuje slavlje Požege.

– Teška i rastrgana utakmica u ovom trenutku dvije podjednake ekipe. Zaslužena tri boda je uzela ekipa koja je bila spretnija u završnici, iako su i gosti mogli postići pogodak uspjeli smo se obraniti. Gostima čestitam na čvrstoj i poštenoj utakmici i puno sreće u nastavku prvenstva. Jedino što na današnjoj utakmici nije bilo kako treba je sudac koji je iskartonirao obadvije ekipe bez nekog posebnog razloga – rekao nam je Krunoslav Podoljak, trener Požege. 

– Čestitam Požegi na zasluženoj pobjedi, iako su bili hendikepirani odigrali su dobru i borbenu utakmicu. Mi smo bili bolji u polju, stvorili smo dosta šansi ali ih nismo iskoristili, oni svoje jesu i nema tu spora da je pobjeda zaslužena. Ono što me smeta je sudačkih kriterij, igrao sam prvu ligu, trener sam već dugo i ako će me kazniti neka me kazne, ali ovaj sudac nije za ovu ligu. Iskartonirao nas je bez veze i jedne i druge, koliko znam da nije svaki prekršaj žuti karton, a danas je to tako bilo – izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti. 

ŽELJEZNIČAR – SLAVONAC 0:1

Slavonac je učinio ono što još nitko nije ove sezone, uzeo je sva tri boda na gostovanju kod Željezničara i sačuvao vodeću poziciju u MŽNL. Strijelac jedinog pogotka, vrijednog tri boda, bio je Matej Brkić u 34. minuti iz kaznenog udarca.

– Protiv mlade, dobre i agresivne momčadi Željezničara ponovno smo odigrali jako dobru utakmicu i zasluženo slavili. Mislim da smo bili bolji za taj jedan bod. Željo je kako sam rekao mlad ali na svom terenu jako neugodan protivnik pa sam stvarno zadovoljan današnjim izdanjem moje momčadi. Pobjedili smo, prvi smo i sa zadovoljstvom gledamo na završnicu jesenskog dijela sezone – komentar je Marija Petrovića, trenera Slavonca.

Mladost uvjerljiva u derbiju, slavlje Lipika u AndrijevcimaDESETO KOLO MŽNL BROD - POŽEGA

Danas su odigrane preostale tri utakmice desetog kola Međužupanijske lige Slavonski Brod – Požega nakon kojih se Mladost ponovno na vrhu izjednačila sa Slavoncem.

ZADRUGAR – SIKIREVCI 3:2

Neobična utakmica u Oprisavcima, dobrim se dijelom može usporediti s čitavom polusezonom gostiju. Katastrofalan ulazak u nju, pa onda dizanje, ali nedovoljno, danas za bod, u prvenstvu za bijeg sa začelja. Samo pola sata je trebalo Zadrugaru za velikih 3:0, dva put je pogodio nezaustavljivi Tomislav Galovac, a jednomKrešimir Vuksanović. Malo tko bi i kunu uložio da će utakmica biti zanimljiva i neizvjesna do zadnje sekunde, no da bude tako pobrinuli su se mladi Robert Zovko i Filip Lekić koji su smanjili na 3:2 što je i ostao konačni rezultat.

– Prvo bih čestitao svojoj ekipi na pobijedi. Utakmica je bila čudna poveli smo tri nula prvo poluvrijeme, da bi u drugom spašavali pobijedu. Gostima želim da se izvuku sa zadnje pozicije. Suđenje je bilo korektno – mišljenje je trenera Zadrugara Josipa Lončarevića. 

TOMISLAV – LIPIK 1:2

Lipiku stalno brojimo minuse iz domaćih utakmica koje moraju nadoknaditi na gostovanjima, danas su jedan riješili pobjedom u Donjim Andrijevcima. Sve zanimljivo dogodilo se u drugom dijelu, u 54. minuti Zlatko Osmanović donosi prednost gostima, u samoj završnici, u 87. minuti Emilko Janković povećava na 2:0, a u 90. pogodak za domaće, za konačnih 1:2 postigao je Velimir Švarić koji je ranije imao seriju promašaja.

– Kao da sam gledao reprizu prošlonedjeljne utakmice, stvaramo prilike  ali ne zabijamo, imamo veliki problem s realizacijom, radimo na tome ali morat ćemo još puno raditi. Naš Švarić koji inače često zabija danas je imao šest stopostotnih prilika ali jednostavno nije išlo, žao mi ga je ali tako je danas bilo. Moramo raditi i moramo se pomoliti, očito smo se negdje dobro zamjerili. Lipik je stvarno krasna ekipa, imaju nekoliko iznimno dobrih pojedinaca, zasluženo su pobjedili i možemo im samo čestitati – izjavio je Krešimir Salamon, trener Tomislava. 

– Odlična utakmica, zaista lijepa nogometna predstava, prekrasan ambijent za igru, odličan teren i dvije ekipe željne nadigravanja. Mi smo tu bili bolji, sretniji i spretniji i zasluženo smo pobjedili iako smo bili bez 5-6 igrača koji su nam dosta nedostajali, čak sam i ja morao igrati praktično čitavu utakmicu. Dižemo se polako, na pravom smo putu i zasita sam optimističan. Slijedi nam jedna jako teška domaća utakmica protiv Mladosti, ali i u njoj ćemo ići na pobjedu, ova momčad to sigurno može – optimističan je trener Lipika Ognjen Kafka.

MLADOST – KUZMICA 3:0

Mladost je nastavila sa dobrim izdanjima na svom terenu, u pobjedi nad Kuzmicom dobro im je došla serija izostanaka kog gostiju, no pamte se na kraju samo bodovi. Dugo su Kuzmičani odoljevali, sve do 68. minute kada Josip Mijić vara Klasića i olakšava posao svojoj momčadi. U posljednjim trenucima Mladost zabija još dva gola preko Ivana Abramovića i još jednom Mijića i sustiže Slavonac na vrhu MŽNL.

– Dobro smo ušli u utakmicu, Kuzmica je koliko čujem dosta oslabljena ali nam je dobro parirala. Njihov golman je bio sjajan, stvarno je neke stvari čudesno obranio, jako teško smo ga probili, a kad smo to konačno učinili onda je bilo puno lakše. Prema naprijed nam nisu puno prijetili, tek iz jednog slobodnog udarca kad je moj golman fantastično reagirao, poput Olivera Kahna. Sve u svemu zasluženo smo pobjedili, ostvarili smo zacrtano, a dečkima iz Kuzmice koji su odigrali jednu maksimalno korektnu utakmicu iskreno želim puno sreće u sljedećim utakmicama – rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti. 

– Prije svega čestitam svojim dečkima na velikoj borbi, pokušali smo osvojiti bod u Sibinju gdje smo došli bez 6 prvotimaca, jako dobro smo se držali do završnice kad nam je jednostavno nestalo snage i koncentracije. Domaćinu isto tako sve čestitke na zasluženoj pobjedi, odlična su ekipa – za Sportalo je rekao trener Kuzmice Ivo Papak. 

Izvor: sportalo.hr

mžnl 10 kolo