Petak, 07 Prosinac 2012 12:27

Memorijalni turnir osvojili kuglači „Obrtnik 2“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

21. MEMORIJALNI KUGLAČKI TURNIR TOMISLAV PRANJKOVIĆ -

POŽEGA – Jedan od najstarijih memorijalnih turnira koji se igraju u našem kraju, ali i šire, svakako je Memorijalni turnir Tomislav Pranjković, koji se održao po 21. puta. Igra se na spomen igrača požeškog kluba Obrtnik Tomislava Pranjkovića koji je na dan 02.12.1991. godine poginuo na Papuku s još desetoricom branitelja. – Kuglački klub Obrtnik je uspio sve ove godine održati turnir i održati sjećanje na našeg člana, koji je kuglanju i našem klubu dao svoj sportski doprinos, i dat ćemo sve da se održi i u budućnosti, a da sjećanje na našeg Tomislava ne izblijedi – rekao je predsjednik KK Obrtnik, Slavko Rich.

Turnir je u prisutnosti obitelji poginulog branitelja i kuglača iz 14 klubova otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. - Tada je mladost položila svoje život na oltar domovine, utkala sebe u temelje hrvatske države i koliko god vrijeme promiče, sjećanja i uspomene ne blijede. I danas smo ovdje da u čast Tomislava održimo 21. put PC037413ovaj turnir, kao sjećanje na čovjeka, sportaša, humanistu i prijatelja, koji je dao sve od sebe kako bi nam sutra bilo bolje. To ne možemo, nećemo i ne smijemo zaboraviti. Danas nije bitno pobijediti, bitno je i čast sudjelovati. Sjetimo se Tomislava i još desetero mladih ljudi koji su ostavili svoje živote na Papuku i sve hrvatske mladosti, svih poginulih za domovinu - rekao je Ronko na otvaranju turnira.

Kuglalo se tradicionalnim narodnim načinom u kojem po šest igrača u ekipi baca po 6 hitaca, na četiri staze. Ovogodišnji pobjednik turnira je ekipa „Obrtnik 2“ koja je srušila 397 čunjeva. Drugoplasirana je ekipa PPK Kutjevo, koja ima 384 srušena čunja, a trećeplasirana je ekipa KK Pakrac koja ima isti broj bodova kao i četvrto plasirana ekipa „Obrtnika 1“, ali ima jedno bacanje manje u prazno. Na peto mjesto plasirala se ekipa Croatie iz Mihaljevaca, zatim Elektra iz Požege, Elpidio Požega, Nove nade Požega, Hrast Požega, Kaptol, Noc Elektra Požega, Zvečevo, HVIDR-a i INA Požega.

Prvoplasiranim ekipama članovi obitelji, predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić i gradonačelnik Zdravko Ronko uručili su pehare, a prijelazni pehar ponijela je ekipa „Obrtnik 2“,.