Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Listopad 2019 11:45

Prva domaća utakmica u muškoj HEP Superligi za stolnotenisače

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

ODRIGRANA POVIJESNA UTAKMICA STOLNOG TENISA U POŽEGI - 

POŽEGA - Nakon dva gostovanja i pobjede protiv Pule 3:1, te poraza od Zagreba 1:3 odigrana je povijesna utakmice u Požegi, prva u muškoj HEP Superligi protiv ekipe Srdoči iz Rijeke. Uz odličnu organizaciju utakmice i pripremu utakmice domaćini su uspjeli privući oko 80 gledatelja, a svojim prisustvom i pozdravnim govorom gradonačelnik Požege Darko Puljašić odao je priznanje Stolnoteniskom klubu Požega za minuli rad i ulazak u najveći rang stolnoteniskog natjecanja.
Utakmicu su otvorili Dominik Zeljko i Neven Samac koji je u meč ušao mirnije i dobio 1. set. Nakon toga Dominik je igrao odlično, te uz neizvjesnu borbu dobio uvodni meč rezultatom 3:1. U drugom meču nastupio je Luka Mateša protiv prvog igrača gostiju Jakova Jakelića. Luka je u meč ušao s dosta nervoze tako da 1. set relativno lako odlazi na stranu gostujućeg igrača. 2. set igrač Požege je dobio, te uz bolju igru u ostalom dijelu meča pružio odličan otpor. Imao je Luka svoje šanse u 4. setu za neizvjesnu završnicu, ali gostujući igrač set dobiva 12:10 i izjednačuje rezultat u meču. Novo vodstvo ekipi Požege donio je kapetan Fran Mihaljević koji je u veoma uzbudljivom i neizvjesnom meču protiv Maria Divkovića 2 puta stizao prednost seta protivničkog igrača i konačno slavio sa 3:2.
4. meč je donio dvoboj dvojice najjačih igrača timova. Dominik Zeljko u meč ulazi odlično i u prvom setu drži rezultat do 6:6. Nakon toga Jakelićje osvojio 5 poena za redom i dobio 1. set rezultatom 11:6. 2. i 3. set donosi odličnu igru domaćeg igrača koji vodi rezultatom 2:1 u setovima. Idući set donio je puno neizvjesnosti i jednu dvojbenu odluku sudca Tomislava Brnčića koji kod rezultat 8:7 za Dominika pripisuje poen gostujućem igraču. Dominiktada odličnom igrom dolazi do rezultata 10:9 i meč lopte za ukupnu pobjedu ekipe Požege. Tada gostujući igrač igra odlično i dobiva set za izjednačenje 2:2 u setovima. U 5. odlučujućem setu Dominik je igrao opet odlično i došao do prednosti 7:4. Upravo tada svi u dvorani su pomislili na ukupnu pobjedu STK Požege osim Jakelića koji nastavlja strpljivo igrati i na kraju dobiva najbolji meč susreta rezultatom 11:9.
U 5. susretu Luka Mateša protiv Nevena Samca je počeo nešto lošije i izgubio prva 2. seta, a u 3. igra odlično i dobiva rezultatom 17:15. Ipak iskusniji gostujući igrač idući set lagano privodi kraju u svoju korist za ukupnu pobjedu gostiju rezultatom 3:2.
Odlična utakmica koja se igrala gotovo 3h uz prisustvo i veliku podršku navijača, kao i članova prijateljskih klubova STK Brestovca i STK Strmca koji su došli bodriti igrače Požege u 1. domaćem nastupu u SL.
Igrače STK Požega došli su bodriti i mladi nogometaši NK Slavonije iz škole nogometa, te svojim glasnim navijanjem napravili odličnu atmosferu.
U iduću subotu STK Požega gostuje u Osijeku kod ekipe STK Vodovoda, a svoju drugu domaću utakmicu zbog obveza gostiju u ETTU Cupu, igraju u srijedu 30.11.2019. u 19h protiv STK LibertasMarincolor iz Dubrovnika.

Galerija slika