Ponedjeljak, 21 Listopad 2019 11:33

Kutjevo pobjedom nad Vukovarom 1991 ponovo na vrhu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

3. HNL ISTOK – 10. kolo -

Kutjevački Zeleni su uz pomoć prošlosezonskog ljutog rivala Graničara ponovo zasjeli na čelo trećeligaške kolone, ali za to su im prije svega trebala tri boda protiv Vukovaraca koji su se prezentirali u solidnom dojmu gdje je prednjačio mladi vratar Noa Mečić.

Kutjevo, ŠRC Kutjevo, gledatelja 450 , sudac Vuković (Osijek) 7

Kutjevo – HNK Vukovar 1991 2:0

Strijelci: 1:0 Majstorović (17)  ,  2:0 Banić (44)

Kutjevo: Vasić 7, Paulić 7 (61.Franjić 7), Kalanj 7, Nemec 7, Zgonjanin 7, Majstorović 7,5 (85.Zapalac), Desnica 7,5 Budimir 7 (68.D.Majetić), Jakešević 7, Banić 7,5, M.Majetić 7

Trener: Petar Čuljak 7

Vukovar 1991: Mečić 7, Sušac 6, Škarica 6, Mendeš 6,5, Knežević 6 (81.Gelemanović), Pierobon 6, Uhlarik 6,5 (78.Šlafhauzer), Tomas 6, Horvatin 6, Stojanović 6, Lamza 6 (46.Konjević 6)

Trener: Željko Mažar 6

Igrač utakmice: Mario Majstorović (Kutjevo)

Kutjevčani su dočekali Vukovarce koji su u prošlome kolu probili led i osvojili premijerni bod protiv Bedema, a uz domaću pobjedu Zeleni su se mogli domoći ponovo samog vrha ljestvice. U tom naumu su i uspjeli prvenstveno zahvaljujući pomoći prošlosezonskog ljutog rivala Graničara iz Županje koji je svladao dosadašnjeg lidera Slavoniju iz Požege. No sve to ne bi vrijedilo ništa da Kutjevčani nisu uzeli puni plijen protiv fenjeraša koji se predstavio u dobrom svjetlu unatoč svome položaju na ljestvici. Mogla je ipak pobjeda novog lidera biti i uvjerljivija, a za to je najveći krivac vratar gostiju Noa Mečić koji je u nekoliko ogleda u situacijama 1:1 izašao kao pobjednik, a najviše puta je zaustavio najubojitijeg strijelca Zelenih Ivana Jakeševića koji je imao puno prigoda priključiti se najboljem strijelcu lige Marinu Pavloviću no ostao je bez pogotka protiv Vukovaraca. Domaći su sve brige riješili sigurnom igrom u prvom dijelu zaustaviviši sve napade gostiju na vrijeme, a bio je tu i koncentrirani Mato Vasić koji je odlično reagirao na jedan slobodnjak Uhlarika.

Nakon ubačaja s desene strane goste je načeo u 17.minuti Mario Majstorović koji je glavom smjestio loptu u gornji desni kut nemoćnog Mečića. Drugi pogodak je pao nakon ubačaja Zgonjanina i prijenosa Marina Majetića kada lopta dolazi do Luke Banića, a ovaj rutinirano šalje loptu u mrežu te se nakon pauze zbog tri žuta kartona na najbolji mogući način vratio u utrku najboljih strijelaca. U drugom dijelu gost kreće malo ofanzivnije i traži pogodak za smanjenje rezultata no unatoč nekoliko prigoda koje su mirisale na pogodak nisu uspjeli u svome naumu. S druge strane Zeleni su imali nekoliko ozbiljnih prijetnji, ali Mečić je zaključao mrežu za prihvatljiv poraz gostiju i pobjedu domaće momčadi za povratak na vrh trećeligaškog istoka.

No na kraju ostaje fascinantan podatak da je na ŠRC Kutjevo pohodilo više od 400 gledatelja koji ne mare tko je s druge strane pa unatoč tome što je gostovala momčad koja je posljednja na ljestvici i ima tek jedan bod krasan broj gledatelja je došao pogledati lijep i atraktivan nogomet u kojemu je tek nekoliko pogodaka više nedostajalo za potpun dojam.

Izvor: sportalo.hr