Četvrtak, 17 Listopad 2019 18:16

Pobjede sva naša tri trećeligaša

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL ISTOK – 9. KOLO - 

Susretima u Kutjevu i Čepinu završeno je i deveto kolo 3. HNL Istok. Polako ali sigurno ulazimo u završnicu jesenske polusezone!

KUTJEVO – ZRINSKI 3:2

Po tko zna koji put ove sezone Kutjevo je odigralo utakmicu koja se slobodno može nazvati golijadom, gledatelji u Kutjevu su iz kola u kolo zaista privilegirani gledati sjajan nogomet. Ovaj put nije bilo baš za one slabog srca, ali na kraju je domaća publika kući otišla sretna i zadovoljna! Pet golova, preokreti i na kraju pobjeda Čuljkove momčadi kojom su se ponovno ugurali tamo gdje ih nitko nije vidio uoči sezone! Gosti iz Jurjevca su prvi došli do prednosti, Janik Kukučka je Vasića prevario nakon točno pola sata igre. Pred sami odlazak na odmor Marin Majetić uzvraća, pa se na odmor odlazi u egalu. U šestoj minuti drugog dijela Brazilac Mosises drugi put donosi prednost Jurjevčanima, a drugi put poravnanje donosi sjajni Marin Majetić u 82. minuti. Kad bi već svi potpisali remi, Kutjevčani ipak dolaze do sva tri boda zahvaljujući svom, prvom topniku Ivanu Jakeševiću koji je zabio u 87. minuti za konačnih 3:2!

– Uh, kakva utakmica i kidanje živaca. Moram priznati da je puno lakše igrati nego gledati, pogotovo ovakav susret kao danas. Čestitke gostima na fer i korektnoj igri te na najljepšem prikazanom nogometu od svih dosadašnjih ekipa koje su gostovale u Kutjevu. Možda nismo zaslužili sva tri boda, ali kada na golu imate Matu Vasića koji je branio fenomenalan te u napadu ovako raspoložene Jakeševića i Marina Majetića jednostavno ne možete izgubiti. Ova tri boda nam puno znače radi vraćanja samopouzdanja i nadam se da ćemo slijedeće kolo biti pravi i upisati nova tri boda – riječi su kapetana Kutjeva Ante Budimira.

– Nakon utakmice sam u svlačionici čestitao dečkima, jer za ovo kako su odigrali zaslužuju samo čestitke. Bila je ovo sigurno naša najbolja utakmica ove sezone. Kod 2:1 smo imali nekoliko sjajnih prilika za slomit utakmicu, nismo ih iskoristili i onda nas je njihov napadač uništio. Dva puta je dečko majstorski reagirao, iz naizgled bezopasnih situacija smo dobili golove. To je sport, iako mi nismo zaslužili izgubiti ne možemo reći da pobjeda Kutjeva nije zaslužena. Sve je bilo zaista lijepo osim rezultata, prekrasan teren, dobra atmosfera, vrlo korektan domaćin i dobro suđenje. Šteta, ali uvjeren sam da će nam se ovo negdje vratiti – za Sportalo je rekao trener gostiju Robert Grnja.

ČEPIN – SLAVIJA 2:3

Slavija je još jednom potvrdila da je posložila sve kockice, da su pokrpali sve rupe koje su bile očite na otvaranju sezone. U završnici prvog dijela konačno je Bognar dočekao Pavu Nikolića s čijom bi pravom formom Slavija puno lakše dolazila do pravih rezultata. Mladi napadače pleterničkog trećeligaša donio je u 39. minuti svojoj momčadi prednost koju je u drugom dijelu povećao Roberto Bognar. Nedugo nakon toga Ivan Gelo smanjuje na 1:2 s bijele točke, a poravnanje Čepinu donosi Salvatore Bilobrk u 90. minuti utakmice. Trijumf za goste iz Pleternice stigao je u sudačkom dodatku kad je za 3:2 i veliko slavlje Plavih pogodio mladi Valentin Mikić.

– Prije svega čestitke dečkima koji su još jednom pokazali karakter, na ovako teškom gostovanju hrabro smo se borili svih 90 minuta i na kraju nas je nagradilo. Šteta da kod 2:0 nismo iskoristili veliki prostor kojeg nam je Čepin ostavio i slomili utakmicu, ali na kraju nas je lopta nagradila za sav trud koji je čitava momčad uložila. U svemu je najvažnije da smo još odmaknuli od Sloge i Vukovara i kupili još mira za završnicu jeseni – izjavio je trener Slavije Damir Bognar.

SLAVONIJA – BELIŠĆE 2:0

Slavonija je na svom terenu pobijedila Belišće pogotcima Mateja Peharde u 23. i Karla Antunovića u 28. minuti te ostala na prvom mjestu na ljestvici.

Slavonija ima 19 bodova dok je Kutjevo na drugom mjestu sa 18, Slavija je 11. sa isto toliko bodova.

Izvor: sportalo.hr

3. hnl tablica 9 kolo