Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Listopad 2019 10:03

Kuzmica razbila Požegu, golijade u Jakšiću i Pakracu

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

6. KOLO MEĐUŽUPANIJSKE LIGE SLAVONSKI BROD - POŽEGA - 

HAJDUK – KAPTOL 4:4

I jedni i drugi su dosadašnji dio sezone odradili ispod očekivanja pa je ovih 90 minuta bilo bitno i jednima i drugima da poprave ranije propušteno. Na kraju nisu baš popravili ni jedni ni drugi, po bod svakom vjerojatno nije nešto što izaziva oduševljenje, posebno ne u Pakracu. Gostujuću turneju Kaptol je završio s 4 boda što je značajan iskorak u odnosu na uvodni dio sezone, napad je proradio, čeka se obrana da malo nekoga i zaustavi jer trenutno curi na sve strane. Krenulo je standardno za Kaptol, rano vodstvo protivnika i to 2:0 glovima Lilovca, a onda je najbolji igrač i najbolji strijelac požeške 1. ŽNL u prošloj sezoni Branko Sadilek rekao – dosta. Dva komada u tri minute za povratak. No dvije minute nakon izjednačenja Darko Kovačić vraća prednost na stranu Hajduka, a još dvije minute nakon toga Mile Pavelić ponovno donosi izjednačenje Kaptolu. Nakon 4 gola u 6 minuta slijedi pravo zatišje sve do same završnice koja je ponovno infarktna, mladi talentirani Tvrtko Krpan u 90. minuti zabija za novo vodstvo Hajduka, no Sadilek je baš odlučio da neće kući bez boda, pa u trećoj minuti sudačkog dodatka zabija za konačnih 4:4! Kako nije bilo jedanaesteraca moralo je u ovakvoj utakmici biti isključenja, u 74. minuti put pod tuš pokazan je Dominiku Soldi, to je Kaptolu već četvrto isključenje u 6 kola!

– Kad u jednom poluvremenu dobijemo 4 gola, ne možemo biti zadovoljni, uz svo uvažavanje individualne kvalitete Kaptola. Mile Pavelić je pokazao koliko znači svojoj ekipi. Žao mi je što je nedostajalo fer playa, pa je utakmica na trenutke bila na rubu incidenta. Čestitam gostima na osvojenom bodu i svojim igračima na zalaganju – poruka je Siniše Grubišića, trenera Hajduka.

– Kapa do poda mojim dečkima koji su pokazali da se bude, da mi je netko ponudio 4 boda s ova dva gostovanja objeručke bih prihvatio. Čestitke i domaćinu na dobroj igri i fer i korektnom ponašanju. Čestitke ne mogu uputiti ljudima u crnom, u nekoliko navrata su nas oštetili, ali neka to ide njima na dušu, mi smo naš bod osvojili! Nećemo se vraćati na ovo, samo rad je bitan, u utorak smo na treningu i spremamo se za nove utakmice – rekao nam je trener Kaptola Krešo Poleti.

POŽEGA – KUZMICA 0:3

Požega za sada od svih klubova Požeško-slavonske županije izgleda najbolje i najkonstantnije, no danas su naletjeli na minu, Kuzmica je još jednom pokazala da kad “hoće” može igrati sjajan nogomet. Nedavno su u Slatniku pokazali kako mogu igrati kad “neće”.. Još malo nogometne čarolije iz šešira Luke Rotima bilo je dovoljno za uvjerljivu pobjedu na Rekreaciji, a osim njega koji je zabio dva puta, strijelac za goste bio je i Andrija Lucović.

– Prije svega sve čestitke Kuzmici na zasluženoj pobjedi, nadigrali su nas u svim segmentima nogometne igre, stali su u čvrst blok i igrali na kontru i polukontru što su radili sjajno. Mi smo se očito malo precjenili, nismo baš ekipa kakva smo mislili da jesmo. Zašto je to tako dobro ćemo razmisliti i odvagnuti, porazgovarati kroz ovaj tjedan i pokušati se posložiti na bolji način  – izjava je Krunoslava Podoljaka, Trener Požege.

– Danas smo odigrali savršenu utakmicu, od prvog do zadnjeg dečki su bili motivirani, razigrani i na kraju rezultat najviše govori, a realno je mogao biti i još uvjerljiviji. Čestitke dečkima, nadam se da su shvatili da se samo s ovakvim pristupom u ovom rangu natjecanja može igrati kvalitetan nogomet – komentirao je Ivo Papak, trener Kuzmice.

JAKŠIĆ – LIPIK 2:2

Nogometaši Jakšića su od svog terena napravili pravu utvrdu iz koje se bodovi jako teško odnose, pa niti Lipik nije došao do pobjede na legendarnim Jajarama. Jakšić je preko Kovačevića došao do prednosti iz kaznenog udarca, a u poslejdnjim trenucima prvog dijela poravnanje gostima donio je Janković. Početkom drugog dijela Jozipović seli prednost na stranu Lipika, a nekoliko minuta nakon toga zarađuje crveni karton zajedno s domaćim Palametom koji je reagirao nakon što je Jozipović u jednom sudaru udario domaćeg vratara. U igri 10 na 10 bolje se snašao Jakšić kojem je bod majstorskim golom donio Željko Parobek.

– Čvrsta, napeta, uzbudljiva utakmica. Gost je imao posjed, kružili su oko naše zone, no mi smo sjajno odradili ono što smo radili na treninzima i zatvorili im dubinu tako da nisu bili opasni po naš gol. Iz te kontrole smo znali zaprijetiti, pa smo i došli do vodstva, no ponovno u zadnjim minutama primamo gol za 1:1. U nastavku gosti dolaze do prednosti, a onda se događaju i ta dva isključenja kojih možda i nije trebalo biti jer je utakmica s obje strane bila maksimalno korektna. Možda se ponavljam kao papagaj, ali još je jednom moja momčad pokazala da ima krarakter, nisu se predavali i nagradilo nas je prekrasnim golom našeg Željka kojem samo želim zdravlja jer kad je zdrav imamo zaista pravo oružje u našim rukama. Nakon izjednačenja mi smo bili nešto bolji, ali nismo to pretvorili u šanse, pa sam u sudačkom dodatku drhtao kad je gost imao slobodni udarac, no ovga puta smo dobro reagirali i sačuvali taj bod. Još jednom ponavljam da smo mi momčad koja se u ovoj ligi uči igrati nogomet, skupljamo iskustvo i znanje te ćemo sigurno napredovati iz utakmice u utakmicu. Čestitao bih i jednoj i drugoj momčadi na dobroj i korektnoj utakmici kao i sucima na dobro odrađenom poslu – rekao je trener Jakšića Dario Pažin.

– Jakšić je za Lipik možda i najneugodnije gostovanje, godinama se tamo mučimo pa ovaj bod nije loš iako smo bili bliže pobjedi. U drugom poluvremenu sam uveo Jozipovića koji je trebao biti prevaga, i bio je, radio je dar-mar, zabio dol za vodstvo i onda dobio crveni što nas je sputalo. Imao je jedan sudar s domaćim vratarom što je sudac ocjenio kao crveni, no srećom i domaći je igrač reagirao pa smo ostali deset na deset. Ipak, nismo sačuvali prednost ali ja sam zadovoljan dečkima. Rekao bih da idemo po planu, pobjeda kući pa bod u gostima – izjavio je Vjeran Simunić nakon susreta.

OMLADINAC – SIKIREVCI 6:2

Omladinac je očekivano došao do pobjede nad posljednjim Sikirevcima, no malo tko je očekivano ovako lak posao. Nakon samo 20ak minuta igre domaćin je imao ogromnih 4:0 pa je do kraja samo odrađivao posao uz još po dva gola na svakoj strani. Za goste je oba puta pogađao Karlo Kokanović koji na žalost Sikirevčana nema adekvatnu pratnju suigrača, a za domaće je isti učinak ostavario Josip Ravlić, a po jednom su poentirali Stipo Glavaš, Ivan Rašić, Dario Radić te Dejan Spasojević

– Danas smo odigrali jednu jako dobru utakmicu i zasluženo slavili. Čestitke mojim igračima, a gostu želim da što prije izađe iz krize i počne pobjeđivati – rekao je nakon utakmice Ivan Pavković, trener domaćina.

SVAČIĆ – SLAVONAC 2:0

Svačić i Slavonac su remizirali u broju kartona, i jedni i drugi su pokupili po čak 7 žutih kartona, no u onom najvažnijem dijelu nogometne utakmice uspješniji je bio Svačić koji je golovima Krešimira Vrljića i Marija Lucića došao do velika tri boda kojima je potpuno ulovio priključak s gostom iz Bukovlja na vrhu ljestvice. Inače, kapetan domaćih Krešimir Vrljić je pogodio u prvom napadu na utakmici, već u prvoj minuti i donio zaista veliku psihološku prednost svojoj momčadi.

– Bilo je kako smo i očekivali, jako teško, ali na kraju ipak zasluženo slavlje moje momčadi. Znali smo da Bukovlje taži posjed pa smo im ga pokušali oduzeti, ali unatoč idealnom početku nismo to uspjeli ostvariti. Imali smo dosta problema u prvom dijelu, ali smo se nakako uspjeli obraniti. U nastavku smo zaigrali puno bolje, nadigrali smo gosta i pobjeda je mogla na kraju biti i uvjerljivija. Jako su nam bitni ovi bodovi jer smo ulovili priključak s današnjim protivnikom. Zaista želim naglasiti da čestitam dečkima kako su danas odigrali, dali su svi do jednog svoj maksimum i srcem izborili ovu pobjedu – komentirao je Mario Tadić, trener Svačića.

– Otvaranje utakmice odlično, ali za domaćina koji je iskoritio jednu našu grešku. Nakon tog gola mogu samo skinuti kapu mojim dečkima kako su odigrali prvo poluvrijeme, zaista smo izgledali odlično, dominirali, stvarali šanse ali jednostavno nismo imali malo sportske sreće da izjednačimo. U nastavku slično do tog drugog gola koji je prelomio utakmicu, nakon njega domaćin je zaigrao bolje, postavio se domaćinski, čvrsto i priveo utakmicu kraju – rekao je trener Slavonca Mario Petrović.

ZADRUGAR – MLADOST 2:0

Zadrugar je na sovm terenu stigao do nove, treće prvenstvene pobjede s kojom je skočio u gornju polovinu ljestvice. Za slavlje Lončarevićeve momčadi najzaslužniji su strijelci Denis Kljajić koji je pogodio u 21. minuti, te Filip Ćubel koji je konačni rezultat postavio dvije minute prije odmora.

– Danas jako teška utakmica za nas. Gosti jako dobri, ali mi smo zabili golove na vrijeme i iskontrolirali utakmicu do kraja. Gostima dalje sretno. Suđenje je bilo dobro – rekao je trener Zadrugara Josip Lončarević.

– Čista i zaslužena pobjeda Oprisavaca, bili su bolja momčad i mogu im samo čestitati. Mi smo danas bili bez tri standardna igrača, s prilično kratkim rosterom to je protiv ovakvog protivnika jako teško nadoknaditi. Čestitke i sudačkoj trojci na dobro odrađenom poslu – komentirao je nakon susreta trener Mladosti Dinko Rosandić.

ŽELJEZNIČAR – TOMISLAV 1:0

Matej Dubac još je jednom bio Bricin joker, čovjek odluke bez kojeg bi Željezničar bio u puno neugodnijoj situaciji. Željezničaru je ovo treća pobjeda ove sezone, polako ali sigurno primiče se Bricin United prema vrhu, sada su već na 6. mjestu.

– Stresna utakmica, gosti su odlično parirali, čak objektivno su i zaslužili bod. Mi smo danas odigrali jako disciplinirano, zatvorili smo im sredinu terena, stoperski tandem nam je odigrao sjajno pa smo protivnika zaista maksimalno limitirali, gotovo da su bili bez šanse. Pobjeda je zaslužena iako ponavljam teško izborena, gostima puno sreće u nastavku sezone, a mojim igračima sve pohvale – riječi su Borisa Brice, trenera Željezničara.

– Današnju utakmicu su izgubili zahvaljujući jednoj tragikomičnoj greški našeg stopera. Nikad u životu ovo ne bi izgubili bez toga, ali i to je dio nogometa. Možemo samo čestitati Željezničaru na zasluženoj pobjedi i okrenuti se sljedećim ispitima – kazao je Irfan Islami, trener Tomislava.

Izvor: sportalo.hr

mžnl tablica 6 kolo