Utorak, 24 Rujan 2019 09:39

Slavija konačno do prve pobjede ove jeseni

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

3. HNL ISTOK – 6. KOLO - 

Konačno je pao teret s leđa pleterničkog sastava koji unatoč odličnim izdanjima nije adekvatno nagrađen bodovnim učinkom. U dvije vezane domaće utakmice Slavijaši su stigli do 4 boda te se odmaknuli od začelja. Sjajnu je partiju pružio Vinko Ančurovski, a da se to naplati pobrinuli se također dojmljivim partijama dvostruki strijelac Marko Grbeš te standardno odlični Dominik Dorić koji je uz pogodak upisao dvije asistencije. Bedem je doputovao u Pleternicu s problemom kako skrpati zadnju liniju, a nakon što je trener Raić Sudar morao zbog povreda napraviti dvije prinudne izmjene bilo je jasno da će jako teško bodovi put Ivankova.

Pleternica, stadion SZ Šivo, gledatelja 150, sudac Kurbaša (Bizovac)

Slavija – Bedem 4:0

Strijelci: 1:0 Grbeš (22) 2:0 Dorić (27) 3:0 Grbeš (48) 4:0 Nikolić (66)

Slavija: Karlić 7, Gomerčić 7, Ognjenčić 7, Solić 7, Ančurovski 7,5, Nikolić 7,5 (87.Mušković), Bognar 7, Kocijan 7 (85.Nović), Bajić 7, Dorić 7,5, Grbeš 7,5 (79.Marčinović)

Trener: Damir Bognar 7

Bedem: Anić 6, Babić 6, Smolčić 6, Borko 6, Vuksanović 6, Mrdeša 6, Kirchbauer 6, Koledić 6, Suppiger 6 (29.Galić 6), Pintarić 6 (52.L.Sambol 6), Jagustin 6 (41.Gazić 6)

Trener: Josip Raić Sudar 6

Igrač utakmice: Marko Grbeš Slavija

Ponovo su Slavijaši pružili dojmljivu partiju, a ovoga puta je stigla i zaslužena nagrada u vidu tri boda. Prva je ovo pobjeda mlade pleterničke momčadi koja konačno hvata ritam osvajanja bodova pa se nakon dvije vezane domaće utakmice i četiri boda odmaknula od samog začelja. Goste iz Ivankova je načeo Grbeš sredinom prvoga dijela nakon duge lopte Gomerčića kada je izbio sam pred gostujućeg vratara Anića te odmjerenim udarcem postigao pogodak kroz noge, a samo pet minuta nakon toga Dorić diže vodstvo domaće momčadi. Veći dio posla je obavio Vinko Ančurovski koji je priredio prigodu i asistirao povratnom loptom Doriću koji ponovo nalazi put do mreže kroz noge vratara. Na otvaranju drugog dijela utakmice Grbeš je ponovo precizan na asistenciju Dorića novom preciznom povratnom loptom, a da ne bude strahovanja do kraja pobrinuo se Nikolić koji je četvrtim pogotkom u 66.minuti zapečatio sudbinu gostiju.

Izvor: sportalo.hr