Utorak, 27 Studeni 2012 19:44

Ugodno iznenadili

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

NK SLAVONIJA JESENSKI PRVAK 3. HNL ISTOK  -

 

POŽEGA – Još prošle godine Slavonija se patila u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Požeško slavonske županije i prvo mjesto doslovno osvojila je u posljednjim minutama prvenstva u susretu protiv Jakšića u Požegi. Dva kvalifikacijska susreta s Livada Željezničarom iz Slavonskog Broda također nisu bili na visokoj razini, no ipak su se prošle kvalifikacije i ušla je u Treću HNL Istok. Tek po ulasku u viši rang u Slavoniji su počeli razmišljati o momčadi s kojom bi se mogli koliko toliko ravnopravno nositi s ostalim klubovima. Izvršena je šira dopunska selekcija pred početak priprema iz klubova Prve ŽNL i to je proces koji je neminovan, no malo je igrača bilo koji mogu zadovoljiti kvalitetu treće lige. Ipak od osam, devet prinova ostala su petorica igrača, Pavić, L. i N. Jogun, Šulc, Nikolaš, a okrenulo se i nekim igračima iz drugih sredina višeg ranga, koji su na neki način vezani za Požeštinu, pa su došli Darmopil, Josip Neruda, Boban i Martinović.

PB287102Trener Krešo Poleti je složio momčad s kojom Slavonija ne bi trebala imati bojazni ostanka u ligi i neki cilj je bio sredina tablice. Početak prvenstva barem što se tiče rasporeda utakmica nije puno obećavao, jer je Slavonija već prvo kolo morala ići na noge prvaku lige Bsk-u u Bijelo Brdo, a odmah iza toga je slijedio lokalni derbi s Slavijom iz Pleternice, pa u Županji s Graničarom. Osjećalo se da bi početak prvenstva mogao usmjeriti put Slavoniji, da li će se naći u klubovima za gornji ili donji dio tablice. U Bijelom Brdu iznenađenje za većinu poznavatelja prilika u ovom kraju i Slavonija dolazi s tri boda u Požegu, zatim minimalnim rezultatom osvaja bodove protiv Slavije i u Županji doživljava poraz 2:1.

Slijede petarda Belišću u Požegi, pa šestica Mladosti u Antinu, isto je doživjela i Marsonia u Požegi. Tada se već počelo razmišljati o plasmanu u vrh tablice. No zaredala se serija od četiri neriješena rezultata i Slavonija gubi ritam, da bi u finišu prvenstva slijedile četiri pobjede protiv Mladosti iz Cernika, Đakovo Croatije, derbi protiv vodećeg Oriolika, te u Osijeku protiv Olimpije i na kraju u Požegi protiv Našk-a.

Zahvaljujući porazu Bsk-a u Višnjevcu Slavoniji je pripala titula jesenskog prvaka, a evo kako je jesenski dio prvenstva vidio jedan od igrača koji se tijekom prvenstva najviše natrčao Nikola Zeba: - Što mogu reći nego da je lijepo biti prvi. U prvom kolu pobjedom u Bijelom Brdu iznenadili smo sami sebe. Nakon te utakmice čekala nas je vrlo nezgodna utakmica sa Slavijom i gostovanje u Županji. Iako smo bili poraženi u Županji odigrali smo dobro i tada smo shvatili da nešto možemo napraviti. Došli su nam Boban i Martinović i pojačala se konkurencija. Postali smo ekipa za veći uspjeh iako je malo tko vjerovao da ćemo biti prvi. U sredini prvenstva smo imali pad forme ili bolje rečeno jednostavno nije nas htio gol. Naši konkurenti nisu puno odmakli i mi smo završnicu prvenstva odigrali jako dobro i to nas je dovelo na prvo mjesto. Jasno da nam je tu pomogao i Višnjevac koji je jako dobar, ali nisam očekivao da bi mogao pobijediti Bsk, nego da im otkinu dva boda neriješenim rezultatom, ali eto dogodilo se ono što nam je najviše odgovaralo. Mi smo u subotu proslavili kraj jesenskog dijela prvenstva ne kao prvaci, jer nismo znali da će Bsk izgubiti u Višnjevcu, no sada je još ljepše. Je, imamo prvo mjesto koje sada trebamo znati braniti i od lovca postali smo lovina. Vidjeti ćemo na proljeće kako će to izgledati - zaključio je svoja razmišljanja veznjak Slavonije Nikola Zeba.

 

                                                                                     Josip Neferović