Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Rujan 2019 15:43

Lipik pregazio Kaptol, prva pobjeda Hajduka

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

TREĆE KOLO MŽNL BROD – POŽEGA - 

U subotu su odigrana prva tri susreta trećeg kola Međužupanijske lige Brod – Požega na kojima su gledatelji vidjeli 12 golova, a pola od toga završilo je u mreži Kaptola.

KUZMICA – OMLADINAC 0:2

Odličan start Kuzmice gurnio je Papkovu momčad u ulogu favorita, no gosti iz Vrbe su se bolje snašli i zasluženo otišli kuć s vrijednim bodovima. Nakon pola sata igre Josip Ravlić je matirao domaćeg kapetana Klasića i donio početnu prednost Omladincu. Kada je na samom početku drugog poluvremena Dario Radić povisio prednost gostiju bilo je jasno da će se domaćin teško vratiti što se i pokazalo točnim, gosti su do kraja mirno sačuvali svoju mrežu i došli do svoje prve prvenstvene pobjede.

– Mi smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, bili smo nešto bolji na terenu no nismo to iskoristili nego su gosti otišli na odmor s prednosti. U nastavak su oni istrčali nešto raspoloženiji, razigraniji i zasluženo su došli do pobjede. Nemam što zamjeriti svojim dečkima, dali su maksimum, danas to nije bilo dovoljno za nešto više, a gostima iskrene čestitke na pobjedi – rekao je trener Kuzmice Ivo Papak.

LIPIK – KAPTOL  6:0

Ogled starih poznanika trebao je biti pravi praznik nogometa za sve, a ispao je blagdan samo za domaćine koji su do nogu potukli neprepoznatljivog dvostrukog prvaka požeške 1. ŽNL. Kaptol je i nakon trećeg kola na bodovnoj nuli! S druge strane, nakon iznenađujućeg poraza na početku sezone Lipik se oporavio i polako ide tamo gdje smo ga i vidjeli uoči sezone, prema vrhu ljestvice! U pravoj rapsodiji Simunićeve momčadi strijelci su bili tri puta sjajni Valentino Jirasek, dva puta Brandon i jednom Josip Jozipović.

– Što reći nakon ovakve utakmice osim čestitati protivniku? Jednostavno je Lipik bio bolja momčad, više su željeli pobjedi u to je to. Mi se moramo pogledat u ogledalo i shvatiti da je ovo puno jača i kvalitetnija liga, liga u kojoj se igra puno brži nogomet nego u ŽNL. Nadam se da ćemo se pribrati i krenuti igrati kako znamo i možemo, ali da to tako i bude pojedinci moraju prestat preskakati treninge –  izjavio je trener Kaptola Krešo Poleti.

SLAVONAC – SIKIREVCI 3:1

Slavonac je nastavio svoj pobjednički put, danas su na svom terenu, teže od očekivanog, slavili protiv Sikirevaca. Sikirevčani s druge strane nastavljaju hod po trnju, i to po trnju u kojem nema bodova. Domaćin je poveo preko Sremca, do odmora gosti iz Sikirevaca dolaze do poravnanja golom Kneževića, a početkom nastavka novu prednost Slavoncu donio je Brkić iz kaznenog udarca. Nakon sat vremena igre pobjedu Slavonca zacementirao je Dragan Sremac svojim drugim pogotkom.

U nedjeljnom dijelu 3. kola Međužupanijske lige Brod – Požega odigrane su četiri utakmice u kojima su tri slavlja upisali domaćini, a jedno gost. U svakoj utakmici pobjednik je postigao po 3 pogotka, a sa po tri pobjede na vrhu ljestvice su Mladost i Slavonac.

ZADRUGAR – HAJDUK 1:3

Napokon. To je zasigurno misao u glavama igrača i navijača pakračkog Hajduka. Nakon dva teška poraza, stiglo je prvo slavlje za momčad Siniše Grubišića. Domaću obranu načeo je Darko Kovačić, ponajbolji igrač Hajduka, a u nastavku slavlje pakračana osigurali su Tvrtko Krpan i Franko Zandona, dok je poraz Zadrugara ublažio Denis Kljajić u posljednjoj minuti utakmice.

– Vjerujem u ove dečke i njihov neupitan talent. Odigrali su odličnu utakmicu i kreirali jako puno prilika za pogodak, a svega tri iskoristili. Samo zadnjih nekoliko minuta nije bilo pod našom kontrolom. Domaćinu zahvaljujemo na korektnoj igri i ugodnom sportskom ambijentu. –  komentar je Siniše Grubišića, trenera Hajduka.

ŽELJEZNIČAR – POŽEGA 3:2

Vrlo uzbudljivu utakmicu odigrali su Željezničar i Požega, a kao pobjednik je izašla mlada domaća ekipa. Nakon mirnih 45 minuta bez golova u drugom dijelu prava golijada. Jure Ilakovac je u 49. donio početnu prednost Željezničaru, Bruno Velikanović, tek 16-godišnjak zabio je za 2:0. Gosti se vraćaju u igru preko svog najboljeg mladog igrača Marija Janote, no domaćin si golom Luke Dupca osigurava mirnu završnicu. U sudačkom dodatku za goste zabija kapetan Miro Lujić i postaje jedini strijelac na utakmici rođen u 20. stoljeću, no njegov pogodak nije bio dovoljan Požegi za više od minimalnog poraza.

– Prije svega želim reći da razumijem želju za pobjedom i razumijem kad se igra čvrsto ali da se u nogometu dopušta i tolerira nesportsko ponašanje i kroz cijelu utakmicu dozvoljavaju stvari kojima nije mjesto u nogometu, e to ne mogu razumjeti i ne mogu prihvatiti. Mi danas nismo igrali svoju igru, nismo spustili loptu i nismo što je najbitnije odgovorili domaćinu na agresivnu igru. Ostali smo dužni sami sebi pa onda i našim navijačima. Nismo bili na nivou na kakvom smo htjeli biti i izgubili smo utakmicu, nadam se da ćemo biti dovoljno pametni i iz ovoga izvući pouke. Domaćinu čestitam na pobjedi i okrećemo se sljedećem kolu –  rekao je Krunoslav Podoljak, trener Požege.

TOMISLAV – JAKŠIĆ 3:2

Hattrick Velimira Švarića za pobjedu Tomislava. Vrlo uzbudljiva utamica s čak tri kaznena udarca i odlukom debelo u sudačkoj nadoknadi vremena. Domaćin je dva puta vodio, gosti iz Jakšića se uporno vraćali golovima Petra Jurića i kapetana Domagoja Kovačevića, no kada je Švarić postigao svoj treći, a prvi iz igre, pogodak, više nije bilo vremena za novi povratak.

– Mogu reći da nas je domaćin nadigrao u prvom dijelu, bili su bolji i stvorili su nekoliko dobrih šansi i na odmor otišli s prednošću, doduše iz sumnjivog kaznenog udarca. Na odmoru smo se presložili, detektirali smo gdje imamo problem i to dobro zatvorili u nastavku. U drugom dijelu smo zaigrali puno čvršće, hrabrije i nagradilo nas je izjednačenjem nakon čega domaćin dobiva novi, mogu slobodno reći nepostojeći kazneni udarac. Nakon toga je i nas sreća pomazila pa smo i mi imali jedanaesterac iz kojeg smo došli do drugog izjednačenja. Nažalost, u sudačkom dodatku od 4 minute mi smo primili gol za 3:2 u trećoj. Naravno da ostaje veliki žal jer mislim da smo zaslužili taj bod, ali svako iskustvo se skupo plaća pa tako i naše. Čestitao bih domaćinu na korektnoj igri i stvarno lijepom ambijentu za igranje na njihovom stadionu, a mojim dečkima nemam što zamjeriti, dapače, zaslužili su sve pohvale danas –  riječi su Darija Pažina, trenera Jakšića.

MLADOST – SVAČIĆ 3:0

Velika, uvjerljiva i vrlo važna pobjeda Mladosti koja je njome pokazala da će biti jedan od prvih kandidata za naslov prvaka i plasman u 3. HNL! Momčad Dinka Rosandića ostala je na vrhu ljestvice u društvu sa Slavoncem kao jedini koji su startali s 3 pobjede a današnju su joj svojim golovima osigurali Stefanović, Bratanić i Mijić.

– Kako smo i očekivali vrlo tvrda i zahtjevna utakmica protiv izvrsnog protivnika. Moji dečki su ušli vrlo motivirano i to nam se isplatilo. Veliki trud je danas nagrađen i dobrom igrom i pobjedom. Start u sezonu je izvrstan, jako sam zadovoljan i kako mi izgledamo i kako izgleda čitava liga –  rekao je nakon susreta Dinko Rosandić, trener Mladosti.

Izvor: sportalo.hr


tab