Ponedjeljak, 26 Studeni 2012 12:54

Vlado Deanović državni prvak

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKI SPORTSKI SAVEZ GLUHIH DOMAĆIN U KUGLANJU  -

 

POŽEGA – Požeški sportski savez gluhih bio je prošle subote domaćin Državnom prvenstvu gluhih i nagluhih osoba u kuglanju za muškarce, koje se odigralo na Gradskoj kuglani Požega. Na natjecanju su sudjelovala 24 pojedinca iz 12 klubova gluhih osoba iz Varaždina, Bjelovara, Rijeke, Pule, Slavonskog Broda, Karlovca, Osijeka, Zagreba, Splita, Siska i Požege. Kuglalo se standardnim načinom 4x30, ukupno 120 bacanja.

PB186425Po prvi puta prvenstvo Države u kuglanju odnio je jedan pojedinac iz Požege, Vlado Deanović, koji je na kraju slavio. – Jutros sam bacao među prvima, i postigao odličan rezultat, no bilo je pojedinaca koji su se kasnije približavali mom rezultatu, no nitko me nije stigao cijeli dan. Ovo je moj najveći uspjeh na državnom prvenstvu do sada, osvojio sam prije peto mjesto, a i najbolji uspjeh nekoga iz Požege – izjavio je nakon primanja zlatne medalje i prijelaznog pehara koji mu je uručio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko i predsjednik Hrvatskog kuglačkog saveza gluhih Miroslav Gotovac. Deanović je ovim rezultatom izborio i poziv u reprezentaciju.

Za ostale plasmane 2. mjesto Ljubo Pejašinović, Rijeka i 3. mjesto Hrvoje Spahija, Split, medalje su uručili zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik i predsjednik Požeškog sportskog saveza Krešimir Pavelić.