Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Srpanj 2019 16:22

Preko 400 polaznika krenulo u Školu plivanja na požeškim bazenima

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

DA POSTANU PRAVI PLIVAČI ZAŽELIO IM POŽEŠKI GRADONAČELNIK DARKO PULJAŠIĆ - 

POŽEGA - Na požeškim Gradskim bazenima vrlo je živo još od početka lipnja kada je otvorena ovogodišnja sezona kupanja, a od ovoga tjedna s radom je krenula i škola plivanja koju organizira Požeški sportski savez.

- Ovo je smisao rada gradskih bazena, ali i našega rada kao lokalne samouprave. Naši najmlađi su nam najvažniji i želimo da ljeto provedu u ovom prostoru gdje će ih stručni i obrazovani treneri naučiti plivati. Novina je da ovoga ljeta na bazenima nemamo aktivnu samo Školu plivanja, već smo mogućnost korištenja ovoga prostora omogućili i našim malim kuglačima, košarkašima, tenisačima i drugima. Želim nam svima dugo i toplo ljeto i da svi postanete pravi plivači – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Kako je rekao voditelj Škole plivanja, Albinko Bagarić, svaki dan se prijavljuje novi broj djevojčica i dječaka, tako da sada školu pohađa 407 djece podijeljenih u osam grupa i osam učitelja. Polaznici će proći sveukupno 30 sati obuke koja je podijeljena u kategorije neplivača i usavršavanje plivačkih tehnika. S polaznicima rade profesori tjelesne i zdravstvene kulture s višegodišnjim iskustvom u radu škole plivanja.

Upisi završavaju danas, a cijena škole je 100 kuna. S iskaznicom Škole plivanja polaznici imaju slobodan ulaz na Gradske bazene tijekom cijele sezone kupanja. Mogu se upisati djeca koja su stara najmanje 4 godine.

 

Galerija slika