Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Lipanj 2019 19:41

17 komada Kaptola za potvrdu naslova prvaka

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

1. ŽNL POŽEŠKO-SLAVONSKA – 22. KOLO - 

Završena je još jedna prvoligaška sezona, najboljim se kroz čitavu sezonu pokazao Kaptol koji je prvi nakon Kutjeva s početka ovog stoljeća uspio obraniti titulu. Sljedeće sezone neće imati priliku ponoviti ono što su napravili Kutjevčani, osvojiti tri naslova u nizu iz jednostavnog razloga što neće igrati 1. ŽNL. Za kraj sezone u Kaptol je stigla Croatia, s deset igrača nikako nisu mogli parirati Kaptolu koji je unatoč pripremljenoj fešti bio maksimalno ozbiljan i upisao najuvjerljiviju pobjedu sezone. Od 17 lopti koje su završile u mreži gostiju tamo ih je 5 poslao Branko Sadilek koji je tako dodatno učvrstio svoju titulu najboljeg strijelca lige.

Jedini susret sa zaista aktivnim značenjem bio je susjedski derbi Dinama i Jakšića u Vidovcima. Pobjeda je značila plasman u MŽNL pa je ulog bio velik, a pritisak je bolje podnio Jakšić koji je u drugom poluvremenu slomio otpor Dinama i na kraju došao do uvjerljive pobjede. Sjajna je ovo godina za sport u Jakšiću, nakon što su se tamošnji malonogometaši plasirali u drugi razred hrvatskog futsal, sada i NK Jakšić nakon 20ak godina izlazi iz okvira naše županije.

Nakon što je 90% sezone provela kao vodeća momčad lige Požega je završila kao – četvrta! Definitivno su se pomalo „raspali“ u zadnjem dijelu sezone, pa remi u Čaglinu i nije nekakva senzacija. Takav rasplet iskoristio je sjajni Lipik koji je u savršeno formi, imaju čak 8 vezanih pobjeda i za njih je šteta da je sezona gotova. S nova tri boda iz Pavlova a Lipik je stigao do trećeg mjesta, a u proljetnom dijelu sezone su – najuspješniji!

S obzirom da je svima bilo jasno da će Kaptol odraditi posao kako treba, BSK je zapravo u Kuzmici igrao ne bitnu utakmicu, a tako su otprilike i izgledali na terenu. Tim osvježenje je uspješne godine pod tim imenom okončalo kako i priliči – pobjedom. Od sljedeće sezone najuspješniji klub 1. ŽNL zove se – Kuzmica! Bučanima s druge strane slijedi najvažnija utakmica za budućnost kluba, dvoboj „protiv“ gradonačelnice Pleternice u kojem će pokušati izboriti plasman u Ligu Brod – Požega.

Dakle, u premijernoj sezoni Lige Brod – Požega požešku županiju predstavljaju Kaptol, Požega, Lipik i Hajduk kao sigurni, dok je vrlo izvjesno da je tu i Jakšić, čeka se službena potvrda, dok je plasmanom u aktualnoj sezoni to izborio BSK, ali se njihova konačna odluka još očekuje. Naravno, ako Bučani ne uđu, ide sljedeći na ljestvici a to je Tim osvježenje.

KAPTOL – CROATIA 17:0

Kaptol, Športski park, 400 gledatelja

Sudci: Banović, Zec, Zeba

Strijelci: Sadilek 5, Lončarević 3, Pavelić 2, Vidić 2, T. Pranjić 2, V. Pranjić, Novak, Vidić

Kaptol: Mikić (Mršić), Pavelić (Vidić), Parmaković (Lovrić), V. Pranjić, T Pranjić, Soldo(Jelušić), Darmopil (Novak), Sadilek, Lončarević, Kliček, Čakalić

Trener Krešo Poleti

Croatia: Galić, Ladović, Kavedžija, Kopjarević, Bilić, Marić, Ganić, Kajan, Mijoković, Rudar

Trener: Vlado Deanović

DINAMO – JAKŠIĆ 2:6

Vidovci, SRC Vidovci, 200 gledatelja

Sudci: Dobraš, Jurišić, Mautner

Strijelci: 1:0 Petrović, 1:1 Begić, 1:2 Kovačević, 2:2 Petrović, 2:3 Kovačević, 2:4 Parobek, 2:5 Penava, 2:6 Rezo

Dinamo: Šetka (Smoljo), Bilić, Janković, D. Smojvir, Cvetko, Jaroš, Janjić, Bojić (Hruškar), Pavić (Tomić), Mirosav (Karača), Petrović

Trener: Ivo Marić

Jakšić: Kadežabek, Parobek (Barišić), Palameta, M. Kovačević, D. Kovačević (Bošnjak), Bošković, Begić (Kudrnaček), Obradović, Rezo, Penava (Brković), Jurić (Jakešević)

Trener: Dario Pažin

OMLADINAC – POŽEGA 3:3

Čaglin, Igralište , 100 gledatelja

Suci: Bošnjak, Rađenović, Abramović

Strijelci: 1:0 Aračić, 1:1 Vučetić, 1:2 Miler, 2:2 Bardač, 3:2 Obradović, 3:3 Lujić

Omladinac: Vidmar, Obradović, Briš (Baričebić,), Pejakušić, Bardač, Metlar, Aračić, Branković (Šimić), Poljaković, Topalović (Pejakušić), Abramović (Štimac)

Trener: Tomislav Topalović

Požega: Romić, Tanjić (Zeljko), Miler, Zeba, Piščević, Kopačević, Janota, Miholić, Vučetić (Ligenza), Lujić, Brus

Trener: Željko Mitrović

TIM OSVJEŽENJE – BSK 3:0

Kuzmica, Sportski park, gledatelja 150

Sudci: Brkić, Vuković, Paun

Strijelci: 1:0 Novak, 2:0 M. Banožić, 3:0 Bilmez

Tim osvježenje: Klasić, D. Brnčić, L. Banožić, J. Banožić, Novak, M. Banožić, Šporčić, Lucović (Bilmez), Bulaja (I. Banožić), Rotim, M. Brnčić (Barišić)

Trener: Ivo Papak

BSK: Mazal, J. Bošnjak, Čolak, Jakovljević, Petković (Starčević), Jušić, Zeba, Blašković (M. Jakovljević), Mikšik, Franjić Hel

Trener: Josip Jakovljević

MLADOST – LIPIK 0:3

Pavlovci, Stadion Mladosti, 100 gledatelja

Sudci: Hrmić, Bošnjak, Matošević

Strijelci: 0:1 Kovačević, 0:2 Šugić, 0:3 Lesičak

Mladost: Rosipal, Grgić, Vinković, Mišković (Smiljčić), Hlebec, Ilić, Kićan (Ćosić), T. Vinković, Garić, Mijaković, Đak

Trener: Željko Lush

Lipik: Zanetti (Mamić), Osmanović (Bosnar), Miladinović, Kasapović, Macura, Kovačević, Bryan, Oršić (Šugić), Galko (Podunavac), Jozipović (Lesičak), Jirasek

Trener: Vjeran Simunić

Galerija slika